Zavřít reklamu

osx siri dock iconJe to tu, WWDC dnes v 19 hodin oficiálně začala a na světlo světa se dostávají první informace z konference. V tomto článku se zaměříme na uvedení Siri do operačního systému OS X (ode dneška nově „macOS“). První informace o tom, že se Siri objeví také v počítačích, přišla již v  únoru tohoto roku, kdy se to dalo vyčíst z vydaného únorového dev buildu. Před měsícem pak na web unikly první obrázky, jak bude implementace v systému vlastně vypadat. Dnes už víme další nové podrobnosti, tak se na ně pojďme podívat společně. 

Na WWDC se nám Siri  sama představila malým demem, kterým nám ukázala implementaci systému v novém macOS. Během krátkého dema si dokonce i stihl rýpnout do konkurenčního systému Windows. V demu ukázala novou podobu vyhledávacího systému a notifikačního centra. Jednotlivé vyhledané výsledky jdou připínat na plochu nebo do právě do notifikačního centra. Výsledky z vyhledávání se budou moci dále použít například i při práci na prezentaci, nebo textovém souboru/mailu/zprávě.

printscreen 2016-06-13 v 19

Siri nově umí na základě příkazů vyhledat nějaké konkrétní obrázky, které pak umí vložit do rozpracovaného dokumentu, například projektu do školy, nebo plánu na víkendový výlet. Stejným způsobem fungují videa, hudba a jiné soubory. Samozřejmostí je, že můžete za pomocí Siri diktovat zprávy pro své přátelé, například v případě že je chcete pozvat do kina. To za vás asistentka také udělá, vyhledá vám program vašeho nejbližšího kina a dokonce vám dokáže najít trailery na plánované filmy. Tyto trailery pak umí skrze iMessage poslat vašim přátelům. V neposlední řadě vám Siri nově umí zjistit například jaký lístek na cestu do kina budete potřebovat.

printscreen 2016-06-13 v 19

Na základě informací z představeného dema jde tedy vyčíst, že nová Siri za vás bude schopná kompletně zorganizovat a naplánovat celý večer. Toto demo bylo jen krátkou ukázkou toho, jaké nové funkce Siri na macOS má. Předpokládáme že v následujících dnech se toho objeví daleko více. Sledujte tedy náš web, jelikož vás o všem novém budeme informovat co nejdříve.

printscreen 2016-06-13 v 19

Zdroj: WWDC

Dnes nejčtenější

.