Zavřít reklamu

watchos 3 icon lsa

Až do WWDC, která právě probíhá se o novém watchOS nevědělo vůbec nic. Nikdo netušil co Apple představí a ani analytici si nebyli do poslední chvíle jistí, zda-li se vůbec nové verze operačního systému watchOS dočkáme. Nakonec se tak stalo a Tim Cook na Worldwide Developers Conference představil naprosto nový watchOS 3, který přináší několik novinek, změn a také vylepšení. Z čeho budou mít majitelé Apple Watch největší radost a na co se můžeme všichni těšit?

Na začátek mluvil Kevin Lynch o tom, že se společnost hlavně snažila zapracovat načítání a zrychlení aplikací. Systém si bude držet aplikace v paměti a bude s nimi pracovat na pozadí, po zapnutí se provede takzvaný Instant Launch, který spustí aplikaci hned.

watchOS 3 8

Nově v watchOS 3 nalezneme také dock nejenom spuštěných aplikací, který vyvoláme pomocí tlačítka na straně. Do Docku si můžeme vložit aplikace, který chceme rychle spustit. Kvůli Docku zmizí „Glancis“.

watchOS 3 7

Ve watchOS 3 také nalezneme nový Control center, který vyvoláme podobně jako na iPhonu, a to tak, že ho „vytáhneme“ ze spodní strany obrazovky. Obrovskou výhodou bude, že Ovládací centerum budeme mít také možnost přizpůsobit obrazu svému.

watchOS 3 6

Poněkud pro mnoho majitelů Apple watch bude ve watchOS 3 poněkud zásadní funkce – psání přímo na hodinkách, bohužel funkce bude zpočátku dostupná pouze v angličtině a čínštině. Pokud vám dorazí zpráva, můžete na ni odpověď na hodinkách a to tak, že budete jednotlivá písmena psát přímo na displej samotných Apple Watch.

watchOS 3 4

Součástí watchOS 3 budou také nové ciferníky, které se budeme moci přizpůsobit ještě více. Například budeme mít možnost měnit oblečení Mickey Mouse. Mickeymu přibude kamarátka – Minnie. Další nové ciferníky budou určené primárně pro zobrazování aktivity uživatele. Ciferníky budeme mít možnost také měnit pomoci takzvaného „swipe gesta“. Cvičení budeme mít možnost taktéž spustit přímo z ciferníku hodinek.

watchOS 3 3

Další funkcí, která vám pomůže v nouze bude takzvané SOS tlačítko. Při delším stisku bočního tlačítka se zobrazí možnosti „Vypnout, Úsporný režim“, a nově také „SOS“. Po stisknutí vytočíte tísňovou linku a hodinky zároveň pomocí spárovaného iPhonu zjistí vaši polohu, napíšou všem vašim přátelům, že jste v nouzi a také pošlou vaše zdravotní ID. Funkce by měla být dostupna i v České republice.

printscreen 2016-06-13 v 19

Kompletního předělání se také dočkala aplikace, která slouží pro měření aktivity. Nově přibude i žebříček, pomocí kterého můžete porovnávat vaše výsledky i s vašimi přáteli – funkce se jmenuje „Activity Sharing“. Díky zmiňované funkci budeme mít možnost sdílet údaje, mezi které patří bpm/kcal nebo také uběhnutá vzdálenost.

printscreen 2016-06-13 v 19

Součástí watchOS 3 bude také nová aplikace Breathe, která nás naučí správně dýchat, a to pomocí speciálních animací. Aplikace vám také řekne, kdy byste si měli raději odpočinout.

printscreen 2016-06-13 v 19

Apple Watch také nabídnou speciální funkce, včetně „activity rings“ i pro vozíčkáře.

printscreen 2016-06-13 v 19

Pro vývojáře bylo vydáno zbrusunové SDK.

Beta verze je již ke stažení pro všechny vývojáře. Verze i pro běžné „smrtelníky“ vyjde až na podzim tohoto roku.

watchos 3

Dnes nejčtenější

.