Zavřít reklamu

osx siri dock iconUž pár měsíců tušíme, že Apple v pondělí na WWDC představí Siri pro desktopový operační systém OS X a virtuální asistetnka od Applu se tak dostane na Mac. Dokonce server MacRumors před pár týdny ukázal podobu ikon pro Siri na Macu do Docku a menu baru. Jediné, co prozatím není zcela jasné, je to, jestli OS X bude nabízet Siri v testovací verzi hned od pondělí nebo dorazí až během prázdnin, což některé zdroje naznačovaly, protože asistentka ještě není úplně připravená. Nyní ale možná známe i na tuto otázku odpověď.

Že Siri dorazí na Mac nám nyní tak nějak prozradila i ona sama. Bystří uživatelé totiž Siri zkoušeli nějak nachytat, aby prozradila nebo minimálně naznačila, že se chystá na Mac, a povedlo se. Pokud totiž Siri požádáte, aby vám otevřela nastavení v okně (která v iOS neexistují), tak vám poví, že na iPhonu nemáte aplikaci s názvem Finder, což je nejzákladnější aplikace v OS X.

Apple pravděpodobně pár dní před WWDC, kde bude Siri a její funkce Macu prezentovat, povolil několik příkazů pro desktopový systém, které asistentku během vývoje naučil.

Zajímavé je, že jakmile zmíněného vyzrazení všimla zahraniční média a začala o něm psát, Apple pravděpodobně rychle chybu opravil a v současné době už se vám při žádosti o otevření nastavení v okně na iPhonu normálně otevře aplikace Nastavení. Nám v redakci se ale ještě podařilo Siri vyzkoušet a odpověď vyscreenovat, o dvě minutky později už příkaz nefungoval.

Siri Mac

Dnes nejčtenější

.