Zavřít reklamu

SHANGHAI IPHONE 6SZaměstnanci Apple Storů po celém světě zažívají opravdu kuriózní případy. Jednou k nim zaběhne muž, který okolo sebe máchá samurajským mečem a jindy je zase navštíví Ježíš, respektive muž, který se za Ježíše vydává a dokonce i tak vypadá. Většinou jde ale jen o situace, kterým se po čase všichni zasmějí, ovšem tentokrát o nic vtipného nešlo a nejnovější incident spíš dokazuje, že Apple Story nejsou tak zabezpečené, jak by si jeden mohl myslet.

Každý z vás, kdo někdy navštívil Apple Store, si mohl všimnout, že u vchodu stojí nebo po prodejně chodí zpravidla jeden nebo více hlídačů. Obchody Applu jsou tedy neustále střežené, ale nyní se ukazuje, že vám stačí jen modré triko s logem nakousnutého jablka a získat si důvěru ostatních. Pak se totiž do obchodu dostanete jako zaměstnanec a to i na místa, kam se běžný návštěvník nepodívá, například do skladu.

Podle newyorské policie se totiž na začátku června dvěma mužům, kteří se převlékli jako zaměstnanci obchodu, podařilo odcizit 19 iPhonů v celkové hodnotě 16 000 dolarů, tedy něco přes 380 000 Kč. Navíc pro zloděje byla krádež docela hračka a odešli z Apple Storu s 19 krabičkami, ve který byly nové iPhony, zcela bez povšimnutí.

Je zajímavé, že tak ohraný trik, jako převléknutí se za zaměstnance, fungoval a že si například některý z jejich „kolegů“ nevšiml, že dva zaměstnanci pospíchají s 19 iPhony z obchodu. Stačilo pravděpodobně jen dobré načasování, kdy bylo v obchodě hodně zákazníků a ostatní zaměstnanci jim nabízeli nebo prodávali produkty. Hlídači byli pravděpodobně zaneprázdněni napomínáním teenagerů, kteří si přišli zahrát na iPady hry, při kterých zběsile jezdili prsty po obrazovkách, aby byli lepší, než jejich kamarádi.

Vtip je v tom, že pokud chcete ukrást pár iPhonů z Apple Storu, ani nemusíte být nějací géniové. Stačí jen navléknout správné tričko a vychytat tu pravou situaci. Pak je 19 iPhonů vašich stejně, jako u dvou zlodějů z New Yorku, které policie ještě nevypátrala a případ stále řeší.

iphone-6-plus-sales-projections

*zdroj: bgr

 

Dnes nejčtenější

.