Zavřít reklamu

5K iMac icon

Spořič obrazovky v základu nabízí nádherné animace, ve kterých si většinou vybere opravdu každý. Pokud se ale chcete odlišit od ostatních a například náš portál chcete mít stále na očích, tak existuje velice jednoduchý způsob, díky kterému si můžete dát webovou stránku jako spořič obrazovky. Vše je možné díky bezplatnému nástroji, který je dokonce k dispozici úplně zdarma. Nástroj nabízí například i možnost, pomocí které se bude větší počet webových stránek náhodně přehazovat. Jak tedy webovou stránku nastavíme jako spořič obrazovky?

Nejprve musíme na těchto webových stránkách stáhnout aplikaci, která se jmenuje WebViewScreenSaver. Konkrétně stáhneme ze stránek soubor WebViewScreenSaver-2.0.zip. Po stažení musíme ZIP soubor extrahovat tak, že na něj jednoduše dvakrát klikneme. Poté se nám zobrazí soubor WebViewScreenSaver.saver který otevřeme/spustíme. Po nainstalování půjdeme do Předvoleb systému, kde vybereme záložku Plocha a spořič. Poté v panelu vybereme Spořič obrazovky a v levém sloupci nalezneme WebViewScreenSaver. Po spuštění souboru s příponou .saver se do kategorie dostanete automaticky. Následně po vybrání zmiňovaného spořiče klikneme na možnost Volby spořiče obrazovky. Poté již stačí kliknout na Add URL a přepsat adresu http://google.com na jinou webovou adresu, která se bude jako spořič obrazovky zobrazovat. Přidáte-li do seznamu více stránek, budou se po zvoleném intervalu prohazovat.

web jako sporic gif

Aplikace pracuje s jakýmkoli webovými stránkami, ale nejvíce se „webová stránka jako spořič obrazovky“ hodí především pro zpravodajské portály, mezi které patří i ten náš. Mějte na paměti, že aplikace dokáže více vybíjet baterku, ale při použití vám MacBook vydrží méně nabitý o několik sekund, nikoli minut.

lsa sporic fb

*Zdroj: Osxdaily.com

Dnes nejčtenější

.