Zavřít reklamu

MacBook Pro 2016 concept icon

Zhruba před necelým měsícem se začaly objevovat informace, že Apple představí nový tenčí MacBook Pro s dotykovým OLED panelem. OLED panel by měl sloužit jako náhrada za funkční klávesy, respektive za celou horní řadu kláves. Jednou z funkcí OLED displeje by mělo být přiřazení funkce k dané klávese. Což znamená, že byste si mohli přednastavenou funkci změnit například na otevírání oblíbené aplikace, konkrétní složky nebo webové stránky. Dotyková OLED plocha tedy zjednodušeně řečeno dokáže zobrazovat různé ikony. Podle několika analytiků by se funkční klávesy měnily, pokud by uživatel spustil například nějakou aplikaci.

Dodavatel Jaryllytec prý už od května dodává Applu tělo nového MacBooku Pro. Tato informace nepřímo potvrzuje pravost fotografie, která se nedávno objevila na portálu Cult of Mac. Fotografie nám potvrdila několik zajímavostí – jednou z nich je například přítomnost již zmíněného OLED displeje. Na boku klávesnice můžeme vidět otvory pro reproduktory.

Kdy bude nový MacBook Pro představen zatím není jasné, někteří ale spekulují, že to bude už v pondělí 13. června na konferenci WWDC. Přesto je ale stále nejpravděpodobnější varianta, že se nových MacBooku dočkáme až někdy po konferenci WWDC. Někteří tvrdí, že to bude ještě v třetím čtvrtletí tohoto roku. Analytici také diskutují, že bude nejprve představen 13″ MacBook Pro a až poté 15″ MacBook Pro, podobně jako Apple představil iPady Pro na rozdílné konferenci.

New MacBook Pro Siri FB

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.