Zavřít reklamu

new Instagram icon

Sociální sítě vládnou světu. Jedna z nejpopulárnějších sítí na které sdílíme své fotografie a videa je Instagram. Zmiňovaná sociální síť vznikla 6. října roku 2010, kdy se objevila v App Store. 9. dubna 2012 oznámil CEO společnosti Facebook Mark Zuckerberg plán na akvizici Instagramu za odhadovanou částku 1 miliardy dolarů. Dnes Instagram využívá miliony lidí po celém světě. Přinášíme vám několik triků a tipů. O některých jste určitě nevěděli a budete díky nim používat Instagram ještě více efektivněji.

Jak rychle sdílet poslední vyfocenou fotografii

Nejlepší způsob, pomocí kterého neztratíte ani jednu vteřinu svého času, je kliknout a následně držet prst na ikoně fotoaparátu. Instagram automaticky vybere poslední vyfocenou fotografii, a vy ji následně můžete fotografii rovnou sdílet.

intagram 1

Jak si odřádkovat informace o svém profilu

Možná jste na Instagramu viděli nějaké profily, které byly vybavené nějakým popisem se spoustou emotikon. Zároveň byl text zarovnaný pod sebou. Jak udělat popis profilu, který by byl odřádkovaný? Je to jednoduché, stačí si vytvořit popis například v aplikaci Poznámky, a ten pak jednoduše do Instagramu překopírovat.

intagram 2

Jak si odřádkovat text v popisku fotografií

Pomocí jednoduchého způsobu již nemusíte psát všechny hashtagy vedle sebe, ale například pod sebe. Jak na to?

Při psání popisu fotografie nenalezneme v základním nastavení klávesnice klávesu „enter“. Pokud ale klikneme na klávesu „123“ ihned se v pravém dolním rohu zobrazí klávesa „enter„, která nám po stisknutí text odřádkuje.

intagram 3

Jak získat více followers naprosto zdarma

Všichni se shodují, že sociální sítě nejsou o soutěži popularity, ale jiní zase říkají že ano. Přeci jenom je pro každého dobrý pocit, když má na svém profilu přes 800 followerů a na každou fotografii minimálně 100 srdíček.

Existuje desítky způsobů, jak jednoduše přidat na Instagram odběratele (followers). Přesto existuje jeden způsob, pomocí kterého získáte followers, a to aniž byste museli stahovat nějakou podivnou aplikaci z App Store. Stačí pouze přejít v Instagramu na profil popugram, kde následně klikneme na možnost Sleduji kde v současnosti uvidíme 143 účtů (většinou populárních osob). Všechny účty začneme sledovat a během pár minut bychom měli získat několik followers a také srdíčka na naše fotografie. Po hodině můžete přestat zmiňovaných 143 účtů sledovat a následně postup opakovat. Nezískáme sice tisíce followers, ale takhle můžete pomalu „nafuknout“ čísla. Nový followers jsou většinou jenom reální lidé, které ale zastupují nějací boti.

Jak zapnout oznámení pro konkrétního uživatele

Doposud se na hlavní zdi zobrazovaly fotografie každému uživateli chronologicky, tedy podle času, jak byly přidány. Nově se ale uživateli ukazují takové příspěvky, které neviděl a kterého by ho měly nejvíce zajímat. Nový algoritmus totiž zohledňuje to, jakému uživateli nejčastěji fotografie lajkujete nebo komentujete a také to, na kterých fotografiích se zastavíte a prohlížíte si je. Pokud ale nechceme nějakou fotku přehlédnout, můžeme si zapnout oznámení pro konkrétního uživatele. To znamená, že když přidá na Instagram fotografii, vy o tom budete ihned informování pomocí notifikace.

Nejprve musíme otevřít fotografii uživatele, kterého chceme sledovat. Následně v pravém horním rohu klikneme na tři tečky („…“) a zvolíme možnost Zapnout upozornění na příspěvky. Od této chvíle vždy budete upozorněni, pokud uživatel přidá fotografii. Dokonce notifikace přijde i na vaše chytré hodinky. Mimochodem, nás na Instagramu naleznete jako @lsaeu.

intagram 4

Jak si upravit nastavení oznámení

Oznámení fungují opravdu skvěle, ale v případě, že vám během dvou minut naskáká několik desítek srdíček, můžete mít v tom opravdu zmatek. Instagram nabízí možnost, díky které si vyladíte oznámení opravdu podle svého. Vše uděláme pokud klikneme v Instagramu na svůj profil a následně stiskneme v pravém horním rohu ozubené kolečko. V nabídce poté už stačí pouze vybrat možnost Nastavení nabízených upozornění.

intagram 5

Jak skrýt fotografie na kterých jsme označeni

Funkce skrytí fotografií byly zavedena ve chvíli, kdy Instagram umožnil označit uživatele na fotografii. Pokud se obáváte, že fotografii uvidí například žárlivá přítelkyně a váš kamarád ji přesto nechce smazat, existuje jednoduchý způsob, který vaše označení odstraní.

Nejprve musíme kliknout na ikonu označení. Poté klikneme na fotografii, na které jsme byly označeni a následně klikneme v pravém horním rohu na ikonu tří teček („…“). Následně vybereme Možnosti fotek a klikneme na možnost Skrýt na mém profilu. V případě, že chceme být úplně odebrání klikneme na Další informace a poté na Odebrat mě z fotky.

Jak nastavit ruční schvalování fotografií na kterých jsme označeni

Pokud chcete získat ještě větší kontrolu o tom, kdo vás označuje, existuje možnost, která se vás nejprve zeptá zda-li chcete být na fotografii opravdu označeni.

Pokud chceme výsledku dosáhnout, tak nejprve opět klikneme na ikonu označení. Poté nebudeme vybírat konkrétní fotografii, ale klikneme rovnou na tři tečky v pravém horním rohu. Následně zvolíme Možnosti označování a poté klikneme na Přidat ručně. Tím se vás Instagram nejprve zeptá, zda-li chcete být označeni.

Jak zobrazit fotografie, které jste označili, že se vám líbí

Nemůžete najít fotografii, která se vám moc líbila před měsícem? Žádný problém, Instagram totiž uchovává historii všech fotografií, které jste označili, že se vám líbí. Vše uděláme pokud klikneme v Instagramu na svůj profil a následně stiskneme v pravém horním rohu ozubené kolečko. Poté stačí stisknout pouze možnost Příspěvky, které se vám líbí.

intagram 6

Jak prohazovat nebo skrývat filtry

Pomocí Instagramu můžete na fotografie aplikovat desítky různých filtrů pro vaše fotografie. Co si budeme povídat, každý máme mezi filtry pouze své favority, a poté v seznamu nalezneme filtry, které se nám opravdu nelíbí. Filtry můžeme naprosto jednoduše skrýt – nejprve na filtru podržíme pár sekund prst a filtr následně přesuneme „na fotografii“, tím se mezi ostatními filtry skryje. Pokud na filtru podržíte prst, můžete je také posouvat doleva/doprava a tím si je například seřadit podle oblíbenosti.

intagram 7

Jak používat filtry z Instagramu bez publikování fotografie

Líbí se vám nějaké Instagram filtr, který byste chtěli vložit na jednu ze svých fotografií, ale fotografii nechcete na Instagram sdílet?

K dispozici je jednoduché řešení, které uloží fotografií do aplikace Fotky, ale zároveň se fotografie nepublikuje. Stačí pouze jednoduše zapnout Letový režim, pomocí kterého se přeruší připojení k internetu. Poté klikneme na tlačítko Sdílet, fotografie se bude snažit nahrát na Instagram, ale vzhledem k zapnutému letovému režimu to nebude možné. Zobrazí se hláška „Akce se nezdařila“ a vedle ni dvě ikony. Jedna slouží pro opětovné nahrávání a ta druhá pro zrušení nahrávání fotografie. Proto stačí jednoduše kliknout na ikonu s křížkem. Fotografie bude uložena ve vaši galerii, ale nebude publikována na Instagram.

Jak ušetřit při prohlížení Instagramu mobilní data?

Instagram se snaží optimalizovat velikost fotografií a videí, které vidíte ve své časové ose. Aplikace ale přesto může stále brát obrovské množství dat. Pokud navštěvujete na mobilních datech Instagram opravdu často, zpozorněte. Instagram nedávno integroval do aplikace funkci, která umožňuje prohlížet fotografie na datech a také zároveň minimalizuje spotřebu dat. Jak na to?

Vše uděláme pokud klikneme v Instagramu na svůj profil a následně stiskneme v pravém horním rohu ozubené kolečko. Poté stačí vybrat možnost Využití mobilních dat a přepnout přepínač u možnosti Využívat méně dat do polohy zapnuto.

Jak být na Instagramu ještě úspěšnější?

Většina uživatelů vkládá na své osobní profily různé fotografie. Experti, které dokonce Instagram živý říkají, že je dobré, říct si, které fotografie budete na svůj profil nahrávat. Měli byste se soustředit pouze na pár témat. Někdo fotí například pouze západy slunce, někdo zase pouze zajímavé mraky. Přesně takovéto profily prý zajímají uživatele Instagramu nejvíce.

ebastien-page-instagram

 

Používejte hashtagy dne

Pomocí hashtagů může nalézt vaši fotografii několik tisíc lidí. Každý používáme různé hashtagy, ale odborníci sestavují každý den hashtagy pro daný den. Vše naleznete na webové stránce PopSugar. Na stránce nalezneme například hashtagy.

  • #MountainMonday
  • #MeowMonday
  • #ManicMonday
  • #ManicureMonday
  • #MondayBlues
  • #ThursdayFunDay
  • #ThankfulThursday

Jak na iPhonu získat zpět starou ikonu Instagramu

Zhruba před 14 dny vydal Instagram novou aktualizaci, která byla zajisté jedna z nejdůležitějších za posledních několik let. Přinesla totiž zcela nový design, který se inženýrům z Facebooku, který Instagram momentálně vlastní, poměrně povedl. Je totiž černobílý, a to proto, aby vynikly fotografie na zdi. S novým designem ale přišla i nová ikona, která má symbolizovat, že Instagram nyní disponuje flat designem. Ikona si však vysloužila takovou vlnu kritiky, že se jeden diví, že už jí její tvůrci zase nezměnili zpět.

Pokud jste si už aktualizaci nainstalovali a máte nový design i ikonu, ale nelíbí se vám, pak pro vás máme dobrou zprávu. Na iPhonu lze Instagramu nastavit opět starou ikonu. iOS sice neumožňuje změnit ikonu přímo nainstalované aplikace, ale je možné si vytvářet zástupce přímo na domovské obrazovce. Právě zástupce nám dnes pomůže spouštět aplikaci Instagram přes starou ikonu. Pojďme si ukázat, jak na to. Na svém iPhonu nejprve otevřeme tento odkaz. Následně dole klikneme uprostřed na ikonu sdílení. Z nabídky zvolíme volbu Přidat na plochu. Zkontrolujeme, že sedí název “Instagram” a ikona je stará. Na závěr klikneme vpravo nahoře na Přidat.

instatips

*Zdroj: iDownloadblog.com

Dnes nejčtenější

.