Zavřít reklamu

Android Apple iOS iconSouboj Androidu a Applu (respektive iOS), je tu s námi již pěkných pár let. Uživatelské základny obou platforem si nic neodpustí. Jedna strana vynáší do nebe otevřenost systému, malá omezení a maximální možnou individualizaci. Druhá strana pak hlásá výhody uzavřeného systému, skvělé odladěnosti, plynulosti a uživatelského komfortu. Ať už jste zastánci jedné nebo druhé platformy, důležité ve finále je, že máme na výběr. Podle nejnovějších informací však Apple začíná tento „souboj“ lehce prohrávat. Popularita Androidu mírně stoupá právě na úkor Applu. 

Mnoho lidí má pocit, že v poslední době Apple přestal inovovat tolik, než na co jsme byli zvyklí z předchozích let, a je nutné uznat, že mají pravdu. Vývoj v oblasti mobilních technologií se začal poměrně zásadně zpomalovat. Vypadá to, jakoby už nebylo na co přijít, respektive co nového vymyslet. Proto se posledních několik let dočkáváme jen malých a postupných vylepšeních. A právě i kvůli tomu Apple pravděpodobně přejde na delší, tříletý, vývojový cyklus u nových iPhonů. Malá úroveň inovace se však projevuje v ochabujícím zájmu uživatelů o produkty Apple. Nejedná se o žádná závratná čísla, ale trend je již viditelný.

Dle posledního průzkumu internetových trendů, který zpracovala společnost Kleiner Perking Caufield Byers, je jasné, že poprvé v historii Apple čeká celoroční snížení prodejů iPhonů, na rozdíl od platformy Android, která bude výrazněji posilovat. Hlavní autorka tohoto reportu, Molly Meeker, předpokládá, že celkové prodeje iPhonů za letošní rok klesnou o více než 11%. Naopak, celá platforma Android by měla zaznamenat růst ve výši zhruba 7%. Ve videu níže si můžete poslechnout celkové výsledky tohoto průzkumu.

V září Apple představí nový iPhone 7, který ale podle veškerých dostupných informací nebude žádnou převratnou novinkou. Největší změny se má dočkat model Plus, který má dostat novou duální kameru. Jinak bude ale novinek po málu. Většina nadšenců se proto upíná na příští rok, kdy by měl Apple po dlouhé době opět přijít s něčím „revolučnějším“.

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.