Zavřít reklamu

Mark ZuckerbergZakladatel Facebooku a miliardář Mark Zuckerberg na chvíli ztratil kontrolu nad některými svými účty z různých sociálních sítí. Konkrétně se jednalo o jeho Twitterový účet a profil na Pinterestu. Nabourání na tyto účty proběhlo během včerejšího dne, a v současné době jsou už pod kontrolou toho, komu doopravdy patří. Pikantní na tom všem ovšem je, že je to právě Zuckerbergův Facebook, který své uživatele nabádá k tomu, aby používali co nejsilnější možné heslo, které je zároveň unikátní. Jak je vidět, stále platí že kovářova kobyla chodí bosa.

Nejvtipnější na celé kauze je, že sám Zuckerberg se neřídí bezpečnostními pokyny své vlastní společnosti. Pokud se totiž dá věřit hackerovi, který se mu na účty naboural, Zuckerberg používal jedno a to samé heslo na více sociálních sítích, čímž porušil jedno z doporučovaných pravidel zabezpečení internetových účtů. Hacker, který si říká OurMine, získal heslo z úniku bezpečnostní databáze sítě LinkedIn, který se stal v roce 2012.

Právě na základě hesla z tohoto úniku pak hacker získal přístup na Zuckerbergův Twitter, kde po nabourání (v tomto případě spíš po přihlášení) napsal „you were in Linkedin Database… DM for proof“. Na Pinterestu hacker pro změnu napsal „Hacked by OurMine team“. Prý se mu podařilo dostat se i do Zuckerbergova účtu na Instagramu, ale to Facebook (jakožto majitel) popírá. Dle zástupců společnosti nebyly narušeny žádné Facebookem ovládané služby.

Zajímavostí je, že tweet hackera byl po více než 4 letech první aktivitou, která se na Zuckerbergově twitteru odehrála. Tuto sociální síť očividně příliš nevyužívá. Je ovšem vidět, že i lidé jako Mark Zuckerberg jsou poměrně laxní, co se týče zabezpečení svých účtů na sociálních sítích.

3-mark-zuckerberg

Zdroj: The Guardian

Dnes nejčtenější

.