Zavřít reklamu

speaker-iconDalší týden, další přiznaný a zveřejněný patent společnosti Apple. Tentokrát se jedná o poměrně zajímavý počin, který se zaměřuje na akustiku. Patent s číslem 9,363,589 řeší „vodotěsné akustické zařízení“. Celý návrh je poměrně detailně propracován a vzhledem k posledním spekulacím o tom, že chystaný iPhone bude kompletně vodotěsný, spousta zahraničních webů spekuluje o tom, že bychom se aplikace tohoto patentu v praxi mohli dočkat již letos maximálně příští rok. To jsou ovšem ničím nepodložené informace, i když by to zcela jistě bylo velmi zajímavé a ozvláštnilo by to letošní iPhone zase o trochu víc.

Patent na „Vodě odolné akustické zařízení“ se specificky zaměřuje na reproduktorový výstup, který by měl být použit u mobilních zařízení (iPhone/iPad). Hlavním prvkem je využití speciálního „deštníku“, který brání vniknutí tekutiny do vnitřního prostoru reproduktoru, zatímco zvukový signál ven procházet může. Tento ochranný deštník má mít podobu současného pěnového krytu, který funguje v dnešních iPhonech.

Pokud tekutina vnikne skrze hlavní průchodku, zastaví se u tohoto deštníku, který jí nepustí dále dovnitř. V případě abnormálního tlaku vody však ani tento deštník případnému vniknutí tekutiny nezabrání. Obranný deštník a jeho okolí jsou pak dle patentu potažené speciální hydrofobní vrstvou, která se stará o odpuzování vody z těchto komponent.

Dle redaktorů ze serveru AppleInsider je podobné řešení v současné době využíváno například u Apple Watch, takže není nereálné, že bychom se tohoto provedení mohli dočkat v blízké budoucnosti (například u iPhonu 7). Pokud bude chtít Apple prodávat iPhone 7 jako plně vodotěsné zařízení, bude muset vymyslet něco, čím zabrání vniknutí tekutiny skrze různé otvory telefonu. Tento patent by mohl být efektivním řešením.

17122-14316-160607-Speaker-l

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.