Zavřít reklamu

apple-duha-rainbow-iconApple se umístil na třetím místě v hodnocení Fortune 500, která se zabývá prosperitou a tržbami amerických firem. Polepšil si tak od minulého roku, ve kterém skončil na 5. místě, přičemž předehnal Walmart i Exxon mobil. Podle  prohlášení Fortune to ale spíše vypadá, že Apple moc nepokročil. Fortune píše: Po více než deseti letech růstu této firmy poháněnou hlavně prodeji iPodů a iPhonů to vypadá, že Apple konečně narazil do zdi. Je to jasně znát z posledních záznamů prodejů zařízení, kde se u iPhone 6S a 6S Plus sotva vyprodaly. A ani iPady na tom nejsou nijak lépe vzhledem k tomu, že se jich rok co rok prodá méně, a to hlavně díky konkurenci.

V dubnu se po příchodu Apple Watch tržby nijak nezvětšily, a to hlavně díky neutrálním recenzím. A nebylo tomu tak ani po příchodu Applu do Asie, kde bylo už předem jasné, že tudy cesta nevede. Rok 2015 tedy skončil lehkým neúspěchem.

Nicméně ve zprávě také stojí, že Fortune má kladné očekávání od dalšího iPhone, který by měl tento rok vyjít. Stejně tak je dobrým krokem pro Apple příchod do Indie, kde jsou nyní tržby sice nízké, ale nemuselo by tomu tak být i do budoucna.

Snad jako největší pozitivum se vidí výzkum Apple Car, do kterého vkládá velké naděje. Spolu s novými najatými experty v oblasti elektromotrů a špetkou Applovské dokonalosti by Apple mohl předvést auto, které by mohlo určovat směr do dalších 10 let. Pokud se tak stane, firma by se mohla vrátit do prosperity, kterou kdysi měla.

Pokud se ještě zaměříme na žebříčky, tak jedinou IT firmou, která se umístila do TOP 10 je AT&T. Společnosti jako Verzion, Amazon a HP se dostali pouze do TOP 20. Kompletní žebříček TOP 500 můžete zhlédnout zde.

Elon Musk tvrdí, že Apple se svým Apple Car příchází už příliš pozdě

apple money

*Zdroj: 9to5mac.comappleinsider.com

Dnes nejčtenější

.