Zavřít reklamu

OS X El Capitan logo iconOd nových aktualizací OS X El Capitan se začali majitelé MacBooků Pro ozývat, že jim jejich notebook za několik desítek tisíc korun často zamrzá a oni nemají jinou volbu, než MacBook natvrdo restartovat tím, že dlouze podrží tlačítko vypínání, čímž mohou také ztratit rozdělanou práci. O zmíněném problému jsme vás informovali přibližně před měsícem a přinesli jsme také jednoduchý návod, který by mohl problém některým uživatelům vyřešit. Nyní se k celé situaci vyjádřil samotný Apple a radí uživatelům, co by měli udělat, aby jejich MacBook už nezamrzal.

Apple na stránkách podpory radí, aby uživatelé aktualizovali na nejnovější verzi operačního systému, tedy na OS X 10.11.5. V novém systému je totiž problém se zamrzáním MacBooku vyřešený, alespoň podle Applu. Na vině je ale také už nějakou tu dobu nenáviděný Adobe Flash Player, tudíž pokud jej používáte, můžete jej buďto úplně odstranit a na přehrávání Flash prvků Google Chrome nebo jak Apple radí, můžete aktualizovat na nejnovější verzi, což provedete tak, že otevřete Předvolby systému, zde vyberete Flash Player, vyhledáte jeho nové aktualizace a updatujete.

Co se týká nového OS X 10.11.5, který by měl problém se zamrzáním řešit, tak na zahraničních fórech uživatelé hlásí, že se situace skutečně zlepšila a nejnovější verze zmiňovaným problémem netrpí. Pokud jste aktualizovali jak systém, tak Flash Player a stále vám MacBook v Safari zamrzá, můžete vyzkoušet náš návod.

sad Macbook

Dnes nejčtenější

.