Zavřít reklamu

Casemee iconNemůžu tvrdit, že jsem byl se svým dosavadním minimalistickým obalem, který si sám opravuje škrábance, nespokojený, ale tak trochu jsem zatoužil po obalu, který by byl přesně podle mých představ, tedy po takovém, jehož design respektive potisk bych si navrhl sám. Rozhodl jsem se, že vyzkouším začínající projekt Casemee, kde si můžete nechat vyrobit obal pro iPhone a několik dalších zařízení přesně podle svých představ. Po nějakém čase jsem si tak říkal, že podobnou touhu má možná i několik dalších majitelů iPhonů a tudíž i našich fanoušku, a tak jsem se rozhodl, že o Casemee napíšu a zhodnotím, zda se skutečně vyplatí si nechat udělat vlastní potisk na obal.

S Casemee si můžete nechat vytvořit obal pro iPhone 4 a všechny novější modely smartphonů od Applu. Omezovat se ale nemusíte jen na jablečné telefony. Na stránce si lze navrhnout obal i pro nejprodávanější modely od Samsungu, Lenova, Huawei a Sony. Vybrat si můžete vždy mezi lesklým a matným obalem. Cena se neliší, ale vlastnosti samozřejmě ano. V závislosti na těch pak bude vypadat i výsledný potisk, tedy že na lesklém bude potisk více vynikat, ale matný bude o něco originálnější. Osobně jsem se rozhodl pro lesklou variantu.

Navrhování vlastního designu

Samotný proces navrhování obalu je neskutečně jednoduchý. Stačí si na těchto stránkách vybrat výrobce smartphonu, typ zařízení a pak už jen zvolíte mřížku, podle které se budou obrázky vedle sebe skládat. Na výběr je hned šest různých variant mřížek od prostého obrázku přes celá záda až po různě velká okénka, do který si naskládáte různé fotografie nebo obrázky. Vytvořit si tak můžete například koláž s oblíbenými fotografiemi, které vám vždy připomenou nějaký zážitek nebo určitou osobu.

Následuje výběr již zmíněného materiálu, kde si můžete vybrat buďto lesklý obal, který je pružný nebo matný, který je naopak pevný. Pokud chcete, aby obal ochránil iPhone i při tvrdším pádu, určitě zvolte matný obal. Na druhou stranu, pokud upřednostňujete, aby potisk vypadal jednoduše skvěle, volte lesklou variantu.

Posledním krokem při navrhování, je přidávání samotných obrázků a jejich rozmisťování. Obrázky se skládají podle mřížky, kterou jste si zvolili v předchozím kroku a pokud vám na některé místo nějaký nesedne, lze jej odstranit a nahradit tak jiným. Obrázky můžete i různě posunovat a přesně si tak zvolit, co se bude v jaké části mřížky zobrazovat. Osobně jsem si přidal jen jeden jediný obrázek, který byl přes celý obal. Konkrétně šlo o nápis a tak jsem pochopitelně chtěl, aby seděl přesně tak, jak si představuji, což byl trochu oříšek. Nakonec jsem si musel obrázek mírně přizpůsobit ve Photoshopu, aby na kryt sedl a hlavně aby mi jej v Casemee natiskli přesně tak, jak si představuji.

Casemee 4

Když obal dorazil

Obal mi dorazil během několika dnů, což mě příjemně překvapilo, jelikož jsem čekal, že proces výroby respektive tisku lehce prodlouží dobu dodání. Během krátkého čekání vás navíc Casemee informuje, jak to s obalem vypadá a zda už je hotový design nebo když je obal už na cestě.

Jakmile balíček dorazil a vysunul jsem obal z obálky, byl jsem dost mile překvapen. Design vypadal opravdu slušně, potisk byl rozhodně kvalitní, barvy byly výrazné a vzhledem k tomu, jak nekvalitní obrázek jsem při navrhování nahrál, si s potiskem v Casemee poradili opravdu slušně. Navíc mě potěšila přibalená fólie na sklo pro iPhone, která byla zcela zdarma a nebyla o ní při objednávce nikde ani zmínka, tudíž šlo o pěkný dárek.

Casemee folie

Samotný potisk je přes celou zadní část obalu a mírně zasahuje i ke hranám. Ovšem boky, spodní a horní hrana jsou průhledné. Hrany obalu mírně přesahují přes displej, díky čemuž jej ochrání i při pádu a také zajistí, že se displej nebude dotýkat podložky, když telefon položíte právě displejem dolů. Chráněná jsou i postranní tlačítka telefonu a obal je natolik měkký, že se mačkají poměrně pohodlně, i když určitě je potřeba více na tlačítko zatlačit, než když máte iPhone bez obalu.

Abych ale jen nechválil, musím upozornit i na jednu malou nevýhodu, která však časem odezní. Jakmile totiž obal od Casemee vybalíte z obálky, okamžitě ucítíte výrazný pach, který se během chviličky rozšíří po celé místnosti. Je to dáno hlavně tím, že při potisku se obal rozehřeje a plast je pak cítit. Trochu jsem se obával, že se obal pachu nezbaví, ale po několika dnech postupně začal odeznívat, i když byl stále docela výrazný. Nyní obal používám přibližně dva měsíce a není už cítit vůbec nic, tudíž obal po čase vyčichne.

Casemee 3

Jak už jsem zmínil v odstavci výše, obal mám na telefonu už něco málo přes dva měsíce. Možná jste si na začátku někteří kladli otázku, zda potisk vůbec vydrží a nezačne po pár dnech nebo týdnech ztrácet barvu nebo se dokonce odlupovat. Mohu vás ujistit, že to v případě Casemee nehrozí. Nechal jsem si udělat černý potisk s bílými nápisy, tudíž bych si okamžitě všiml, kdyby začala černá barva blednout, nic takového se ale ani po několika měsících neděje. Potisk se nikde neodlupuje a stále vypadá jako nový. Dokonce nikde není vidět ani jeden jediný škrábanec nebo rýha, která by byla zrovna v případě černého potisku jako pěst na oko.

Resumé

Pokud uvažujete o obalu s vlastním potiskem, pak je Casemee určitě jedna z nejlepších (ne-li úplně nejlepší) variant, kterou můžete zvolit. Obal s vlastním potiskem sice vyjde na 649 Kč, což se někomu nemusí zdát zrovna málo, ale na druhou stranu je potisk opravdu kvalitní i po několika měsících používání, vypadá skvěle a navíc od Casemee dostanete zdarma ochrannou fólii. Jako polehčující okolnost pro vyšší cenu musím uvést i fakt, že doprava je také kompletně zdarma. Jestli toužíte mít na svém iPhonu obal, jehož potisk si navrhnete kompletně sami a chcete skutečnou kvalitu, pak mohu Casemee jedině doporučit.

  • Obal s vlastním potiskem si můžete navrhnout a objednat přímo zde
Casemee 2
Casemee 1

Dnes nejčtenější

.