Zavřít reklamu

MJ262Apple již několik let dodává k iPhonům stále stejnou 5W nabíječku, která telefon dobíjí zoufale pomalu, o čemž jste si mohli přečíst například v našem minulém člínku: Jaké smartphony se nabíjejí nejrychleji? iPhone je jeden z nejhorších. iPhone však dokáže snášet i mnohem rychlejší nabíjení bez toho, aniž by se jakkoli poškodil nebo se snížila životnost baterie, ovšem vše je o penězích.

Pokud vás pomalé nabíjení iPhonu štve stejně jako většinu uživatelů, pak je jen na vás kolik jste ochotni investovat do superrychlého nabíjení vašeho telefonu. Ten totiž dokážete nabíjet pomocí 12W nabíječky určené pro iPad, ale dokonce také pomocí superrychlé 29W nabíječky pro MacBook.

Nabíječka pro iPady s 12W stojí na Apple.cz nějakých 579Kč a můžete k ní použít váš Lightning kabel, takže investice není zase až tak extrémní. Ovšem pokud se rozhodnete jít ještě dále, pak je potřeba si uvědomit, že to rozhodně nebude za pár korun. Konkrétně musíte zakoupit 29W napájecí adaptér s USB-C konektorem, ke kterému následně připojíte Lightning/USB-C kabel. Adaptér aktuálně Apple nabízí na svém Online Apple Store za 1 490 korun. Lightning/USB-C kabel koupíte za 729 korun.

Nabíječka od iPadu s 12W + Lightning kabel dokáže nabít za 30 minut do iPhonu 31% energie, zatím co 29W nabíječka od MacBooku + USB-C to Lightning kabel dokáže nabít za 30 minut do iPhone 38% energie, což je již celkem zajímavý rozdíl. Záleží však na vás, zda vám těchto 7% energie stojí za investici přes dva tisíce korun.

Ať už se rozhodnete nabíjet jakoukoli z výše uvedených variant, věřte že si nemůžete poškodit svůj iPhone nebo iPad a nabíjení bude výrazně rychlejší než s dodávanou nabíječkou. Rozdíl je totiž v Ampérách které nabíječky do iPhonu posílají a na to, jak velký rozdíl to je se můžete podívat v následujícím videu.

MB

Dnes nejčtenější

.