Zavřít reklamu

iPhone 7 Plus dual camera icon 5Jednou z nejočekávanějších novinek, které by měl iPhone 7 nabídnout, je duální fotoaparát. Už v lednu vyšla na svět zpráva, ve které známý analytik Ming-Chi Kuo konstatoval, že Apple plánuje použít pro nadcházející iPhone 7 duální fotoaparát. Kořenem tvrzení byl potvrzený obchod, při kterém před dvěma lety Apple odkoupil firmu LinX imaging. Ta se zabývá právě vývojem duálních kamer, o kterých si můžete podrobněji přečíst v našem článku přímo zde. Samsung ale nezahálí a podle nejnovějších informací by měl dostat duální fotoaparát telefon Galaxy Note 7 Edge, který by měl být představen přibližně o měsíc dříve, než iPhone 7 Plus.

Další novinkou je fakt, že Samsung přeskočí celou generaci Galaxy Note 6, což by mělo představovat velký skok kupředu. Pokud se vše podaří, tak Galaxy Note 7 bude s 4,000 mAh baterií a novým Quad HD displayem prvním smartphonem této korejské značky, který disponuje duálním fotoaparátem. Podle dostupných zdrojů by také měl obsahovat USB-C konektor, 6GB RAM, vodělodolnost a možnost rozšíření paměti spolu s novým Snapdragon 823 procesorem od Qualcomm.

Pokud jsou veškeré uniklé informace pravdivé, mohlo by se spolu se zahnutými okraji, které vás vtáhnou přímo do obrazovky, jednat o velice povedený telefon, který by se samozřejmě měl stát vlajkovou lodí Samsungu.

Note 7 bude sice prvním Samsung smartphonem s duálním fotoaparátem, ale určitě ne prvním smartphonem s dvěma fotoaparáty a se systémem Android. Pokud zabrouzdáme 2-3 roky do minulosti, určitě se nám vybaví HTC One M8, který byl jedním z prvních povedených smartphonů s duálním fotoaparátem.

Otázkou ale je, jestli Samsung využije veškerý potenciál těchto kamer naplno, protože pokud ne, zapomene se na něj stejně jako na M8.

Samsung dual camera

*zdroj: phonearena

Dnes nejčtenější

.