Zavřít reklamu

Facepalm emoji emotikon icon
Unicode Consortium schválilo 72 nových emotikonů, které budou zahrnuto v Unicode 9, jenž má sdružení vydat přesně 21. června. Nová verze Unicode je pro nás, jakožto pro Apple uživatele, důležitá především proto, že nových smajlíků, které budou schváleny uprostřed léta, se dočkáme i v nadcházejícím iOS. Letos by tomu samozřejmě nemělo být jinak a nových 72 smajlíků se dočkáme i v iOS 10.

Samozřejmě novou verzí Unicode se neřídí jen Apple, ale také další společnosti, které si podle kód navrhují vlastní smajlíky. Nechybí tedy speciální vzhled smajlíků od Microsoftu, Samsungu, Googlu a nově například i od Facebooku.

Prozatím není jasné, jak budou jednotlivé emotikony vypadat v podání Applu, ale server emojipedia každoročně navrhuje smajlíky tak, jak by je navrhl Apple a další společnosti a zrovna v případě Applu se emojipedia skoro vždy přesně trefí. Samozřejmě už navrhla i emotikony z Unicode 9, jejich kompletní návrh naleznete zde.

Unicode 9 emoji iOS 10

V Unicode 9 a tedy i v iOS 10 se například dočkáme emotikony facepalmu, slintajícího obličeje, těhotné ženy, žraloka, gorily, brambory, mrkve, obličeje válejícího se smíchy po podlaze a mnoha dalších. Více můžete vidět na přiloženém obrázku výše.

Nových emotikonů se pravděpodobně nedočkáme hned v první verzi iOS 10, ale až v některé z větších aktualizací. V případě iOS 9 jsme si nových smajlíků mohli začít užívat až od iOS 9.3, kdy přibyl například slavný emotikon zdvihnutého prostředníčku. Letos by tomu u iOS 10 mělo být podobně.

facepalm fb

Dnes nejčtenější

.