Zavřít reklamu

Find My iPhone icon

Byla by to určitě nepříjemná věc pro každého z nás, pokud bychom ztratili nebo nám někdo ukradl iPhone. Bohužel, těchto případů se po celém světě stává denně desítky. Apple přímo do iOS 7 integroval užitečný nástroj Find my iPhone, který doplňuje funkce Activation Lock. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že funkce Find my iPhone funguje opravdu skvěle a pomohla mi najít ztracený iPhone. Nyní se v nastavení Google účtu zobrazila i možnost Find your phone, která vám pomůže nalézt váš ztracený iPhone. Pokud na tlačítko kliknete, můžete zařízení uzamknout, zablokovat nebo vyhledat pomocí GPS. Má to ale háček, jaký?

Funkce je sice na oficiálních stránkách Googlu, ale například po stisknutí tlačítka „prozvonit iPhone“ budete přesměrováni na iCloud webové stránky, což znamená, že služba není náhradou za službu Find my iPhone. Nicméně Google nabízí několik věcí, které nejsou součástí Find my iPhone od Applu.

Pokud zapomenete službu Find my iPhone zapnout a máte svůj iPhone propojený se svým Google účtem, můžete jednoduše svůj ztracený iPhone lokalizovat, nikoli například prozvonit. Podle Googlu, můžete přímo ve webovém rozhraní svůj iPhone na dálku zamknout. Funkce od Googlu se aktivuje, když si svůj iPhone například spárujete s Gmail účtem.

Uživatelé tedy mohou přistupovat do nastavení funkce přes aplikaci Google přímo ve svém iPhonu. Pokud iPhone ztratíte a budete chtít odhlásit své Google účty a iPhone lokalizovat, můžete do nastavení přistupovat přímo na stránkách Googlu.

Google-My-Account-1-800x500

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.