Zavřít reklamu

Majdy iPhone 7 icon

Představení a následné vydání nové generace mobilního telefonu od Applu se blíží. Zpočátku analytici o novém iPhonu 7 říkali, že nebude trhat žádné prodejní rekordy. Analytik Tim Long ze společnosti BMO Capital Markets ale řekl, že bude iPhone 7 jednoznačně nejprodávanější mobilní telefon od Applu. Podle analýzy si zakoupí nový iPhone 7 více než 26% majitelů, kteří mají dva a více roku starý iPhone. Je to více než v případě iPhonu 6, kdy na zmiňovanou generaci provedlo upgrade přibližně 22,5% uživatelů, kteří měli iPhone 5 nebo starší.

Více než 25 procent aktuálních majitelů starších iPhonů je připraveno na upgrade. Přibližně 58% uživatelů však bude upgradovat až rok poté, a to společně s vydáním iPhonu 7s nebo iPhonu 8,“ sdělil Long. Analytik tedy předpovídá obrovské množství prodaných iPhonu a Apple by tak měl očekávat velké tržby i přesto, že nový iPhone by měl být méně designově odlišný, než bychom od nového modelu očekávali. Design iPhonu 7 by měl vycházet z designu iPhonu 6 a iPhonu 6s.

Long také poukazuje na to, že uživatelé mají větší zájem o verzi s příponou „S“, ale přesto nalezneme v grafu výjimku mezi kterou patří iPhone 6 – ten je do dnešního dne jedním z nejvíce prodávaných iPhonu. Přesto jiný analytik uvedl, že výsledky jsou nekompletní a je také nepravděpodobné, že by iPhone 7 překročil prodejnost iPhonu 6, ale necháme se určitě překvapit.

bmo-2

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.