Zavřít reklamu

Apple_logo_black.svgJe mi srdečně jedno že tento článek bude znít jako stížnost ubrečeného děcka a dokážu pochopit, že na to někdo jistě upozorní, ale sakra já jsem dal 70 000Kč za iMac, dalších 7 tisíc za dva routery od Applu a dvacet tisíc za mobil a to věřím, že většina z vás je na tom stejně nebo ještě mnohem hůř. Tak bych chtěl vědět, proč to všechno není funkční tak, jak bych čekal.

Já nechci další OS X a novou verzi iOS, protože do dnešního dne ani po dvou letech mi nefunguje Handoff a Continuity. Proč se Apple pořád žene někam dopředu, proč má potřebu stále představovat nové funkce místo toho, aby vyladil ty, které stále nefungují. Vím, že už asi nejsem největší geek na světě, ale ani za boha si nejsem schopen vybavit, jaké novinky vlastně přinesl poslední OS X a ani nevím jak je mám v praxi využívat. Ale vím moc dobře, že ty, které využívat chci, prostě nefungují.

Vadí mi, že po dvou letech od uvedení služby Continuity a Handoff, když vezmu telefon, tak mi ještě dvacet vteřin zvoní iMac. Vadí mi, že když volám šéfredaktorovi Danovi, tak se mu 3x nemůžu přes Facetime dovolat a jemu se pak až v momentě, kdy otevře aplikaci FaceTime objeví 3 zmeškané hovory bez toho, aniž by telefon nebo jeho MacBook Air zazvonil.

Co tedy chci já osobně a i celá naše redakce od nových operačních systémů pro mobilní zařízení a počítače společnosti Apple, které se představí na WWDC 2016?  Nechceme žádné novinky, nechceme žádné funkce navíc, jen chceme, aby to, co máme, fungovalo tak, jak to Apple před rokem nebo v některých případech dokonce před dvěma lety avizoval. To je vše co si letos od WWDC přejeme.

Kdyby Tim Cook přišel a řekl, udělali jsme to stejné, co udělal Steve Jobs s OS X 10.6 Snow Leopard, asi bych začal tleskat i doma před displejem. Jobs totiž v té době řekl, že Snow Leopard nabídne jen minimum funkcí, ale podařilo se odstranit desítky tisíc řádků kódu, celý systém odlehčit a vyladit tak, aby šlapal jako švýcarské hodinky. A to je přesně to, co by nyní po šesti verzích měl Apple opět udělat.

10-future-apple-products-FSMdotCOM1

Dnes nejčtenější

.