Zavřít reklamu

zenbookRetina MacBook patří (zejména v zahraničí) k velmi oblíbeným, malým a snadno přenosným notebookům. Letošní dubnový update ho pak ještě mírně vylepšil a stal se tak prvním modelem, který dostal tento rok aktualizaci hardwarových komponent. Další novinky v oblasti MacBooků nás pravděpodobně čekají až na podzim, ale dnes se objevil další zajímavý počin, tentokrát však ze stáje Asusu. A společnost se neostýchá tvrdit, že jejich nový ZenBook 3 je ve všech ohledech lepší, než Retina MacBook a MacBook Air. Představení proběhlo před pár hodinami na Computexu.

Letošní Computex dnešním dnem začíná a v následujících 4 dnech se tedy svět hardwaru a výpočetní techniky nebude bavit o něčem jiném. Jako jeden z prvních měl konferenci Asus, který představil mimo jiné právě nový ZenBook 3. generace. A prezentaci pojal poměrně velkolepě, jelikož za hlavní konkurenty byly po celou dobu prezentace označovány Retina MacBook a pak starší bratříček Air.

ZenBook 3 bude tenčí, lehčí a výkonnější než současný rMB a MB Air. Nový ultrabook ze stáje Asusu bude pouze 11,9mm tenký a váží jen 930 gramů. Šasi notebooku je pak vyrobeno z hliníku (během konference padlo označení „aerospace-grade aluminium, tj. pravděpodobně stejná látka, z jaké je vyroben iPhone 6S/6S Plus).

Asus o svém laptopu hovoří jako o nejprestižnějším laptopu na trhu, který nabízí bezprecedentní výkon. Jako hlavní devízu Asus uvádí, že nové zařízení je tenčí než rMB a zároveň výkonnější než MB Air (ještě aby ne, vzhledem ke stáří modelu Air). Výdrž má být až 9 hodin a notebook bude také obsahovat funkci rychlo-nabíjení, kdy se za pouhých 49 minut nabije 60% akumulátoru.

ZenBook 3 má 12,5“ IPS displej, který je chráněn za pomocí Gorilla Glass 4. Dále pak notebook nabízí další zajímavé funkce, jako například skleněný touchpad, čtečku otisku prstů, plnohodnotnou klávesnici a nejtenčí ventilátor na světě, který je tenký pouze 3mm. Ultrabook by se měl začít prodávat na podzim letošního roku s cenami začínajícími na 1500 dolarech (v konfiguraci s 512GB SSD). Bude dostupný ve třech barvách (Royal Blue, Rose Gold a Quartz Grey).

Asus ZenBook 3 FB
asus-zenbook-3-3

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.