Zavřít reklamu

Galaxy-S7-vs-iPhone-6s icon

Je poněkud zábavné sledovat drop testy všech různých telefonů. Přesto jsem měl skoro vždy pocit, že konkrétně srovnání drop testu dvou mobilních telefonů není příliš přesné, protože uživatel, který mobilní telefon pouští na zem může držet například mobilní telefon v jiné výšce nebo pod jiným úhlem. Stručně řečeno, většina drop testů jsou o zábavě, nikoli o faktech a vědě. Přesto na internetu jeden přesný drop test nalezneme.

Na YouTube kanálu uživatele PhoneBuff se ale objevil opravdu profesionální drop test na zařízení, které se opravdu používá ve specializovaných laboratořích. YouTuber konkrétně testuje a následně porovnává odolnost iPhonu 6s a Samsungu Galaxy S7. Drop test obou telefonů je proveden ze stejné výšky, stejným způsobem a telefony jsou „upuštěny“ pod stejným úhlem.

Zmiňovaný test dokonce jako první nepřežil Samsung Galaxy S7, kterému přestal fungovat displej po pádu na přední stranu telefonu. Lépe si v testu vedl iPhone 6s, a to zejména díky tomu, že nemá skleněná záda podobně jako Galaxy S7. Zmiňovaná záda a také displej to u Galaxy S7 odnesl opravdu nejvíce. Na celý drop test se můžete podívat níže.

Aby by test ještě přesnější, bylo by nejlepší ho udělat několikrát za sebou, to by ale YouTubera stálo opravdu velké peníze.

drop test fb

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.