Zavřít reklamu

Lenovo ThinkPad X1 Carbon 3 iconKomerční sdělení: Doporučit alternativní notebook těm, kdo oceňují ekosystém Apple, je obtížné. Přesto se občas najdou kousky, které MacBookům konkurují a můžou být vhodnou volbou, pokud uživatel nelpí na prostředí OS X, ale jde mu především o kvalitní dílenské zpracování a výbornou mobilitu.

Jedním z takových strojů by mohla být i třetí generace notebooku Lenovo ThinkPad X1 Carbon. Na první pohled připomíná 13“ model MacBooku Air – tenké šasi se svažujícími se hranami, rozměry téměř identické. Lenovu se však podařilo vměstnat do této velikosti 14“ IPS Full HD displej, což je velké plus. Co se váhy týče, ta je také na stejné úrovni – jen 1,4 kg. Vděčí za to zpracování z uhlíkových vláken. Rovněž odolnost přístroje je příkladná – splňuje armádní testy MIL-SPEC.

Nechybí ani dlouhá výdrž baterie (podle výrobce přesáhne 10 hodin) a podsvícená klávesnice. Potud tedy notebooku nic nechybí. Jedinou nevýhodu spatřujeme v aktivním chlazení, které na rozdíl od pasivně řešených MacBooků přece jen bude vytvářet v zátěži nějaký hluk.

ThinkPad X1 Carbon má však navíc i výstupy HDMI a mini DisplayPort, v dnešní době velmi populární čtečku otisků prstů a užitečný čip TPM pro šifrování. Kapacita SSD začíná na 256 GB, operační paměť na 8 GB, nechybí ani čtečka paměťových karet, ve vybraných konfiguracích je možno nalézt i 4G/LTE-A modem nebo bezdrátové dokování WiGig. Těmito parametry se notebook zařazuje do vyšší třídy a šlape na paty MacBookům Pro. S tím jde ruku v ruce i vyšší cena, která však v kontextu se srovnatelnými konfiguracemi notebooků Apple nevypadá zase tak špatně. Na Alza.cz můžeme ThinkPad X1 Carbon 3 pořídit od 39 990 Kč.

Lenovo ThinkPad X1 FB

Dnes nejčtenější

.