Zavřít reklamu

microsoft_store-icon

Společnost Nokia v roce 2011 za působení ředitele Stephena Elopa vydala produktovou řadu Lumia. Už od samého začátku zmiňovanou produktovou řadu poháněl operační systém Windows Phone. Celou mobilní sérii Lumia finské společnosti Nokia koupil před dvěma roky za 5,44 miliard eur (149,4 miliard korun) Microsoft. Nokia se tak při prodeji mobilní divize zavázala, že nebude vydávat vlastní mobily až do konce roku 2016. Podle nejnovějších zpráv propouští Microsoft své zaměstnance hlavně kvůli malé prodejnosti mobilní divize.

Microsoft dnes oficiálně oznámil, že plánuje zefektivnit své podnikání ve světě chytrých mobilních telefonů. V důsledku toho bude společnost muset zaplatit za restrukturalizační náklady kolem 950 milionů dolarů, což je v přepočtu zhruba 23 miliard korun. Kvůli tomu bude muset společnosti jenom ve Finsku propustit 1 350 zaměstnanců. Agentura Reuters uvedla, že společnost také plánuje uzavřít své centrum pro vývoj a výzkum ve finském městě Tampere. Číslo propuštěných zaměstnanců je poněkud malé, protože Microsoft zaměstnává po celém světě téměř 113 tisíc lidí.

Společnost nedávno získala pouze 1% podíl na trhu chytrých telefonů. Microsoft zaslal během dnešního dne všem zaměstnancům e-mail, ve kterém údajně Terry Myerson neuvedl žádné konkrétní informace o budoucích plánech společnosti v odvětví mobilních telefonů. V e-mailu ale bylo podle The Wall Street Journal uvedeno, že společnost odvětví mobilních telefonů neopouští, ale bude stále pokračovat ve vývoji „skvělých nových přístrojů.“ Mnoho lidí se však domnívá, že společnost se kvůli malému podílu už k vyvíjení telefonů neodhodlá. Mnoho analytiků řeklo, že šance na přežití mobilních telefonů od Microsoftu jsou velice mizivé.

Nejnovější mobilní telefon nese označení Lumia 650, za který zaplatíme přibližně 6 tisíc korun. Zmiňovaný model by tak podle Windows Central měl být poslední vydaný model. Podle zmiňovaného serveru se Microsoft zaměří především na sérii Surface. Celý e-mail, který dostali zaměstnanci do svých e-mailových schránek si můžete přečíst na serveru Recode.net

windows-phone

*Zdroj: 9to5mac.com, mobil.idnes.cz

Dnes nejčtenější

.