Zavřít reklamu

qualcomm chip icon

Nedávno jsme vás informovali, že Intel dodá Applu až 50% nových, ale hlavně rychlejších LTE čipů, které budou použity u iPhonu 7. Další celkem značnou část objednávek by měl převzít dlouholetý dodavatel Qualcomm. Pokud by zmiňovaný Qualcomm opravdu dostal část objednávek, tak vše naznačuje tomu, že pro iPhone 7 použije nový čip X12, který je mnohem rychlejší než stávající čipy, které nalezneme například v iPhonu 6, iPhonu 5s nebo dokonce iPhonu 6s.

Čip Qualcomm X12 byl představen v září roku 2015 a dokáže stahovat data rychlostí až 600 Mbps a odesílat rychlostí 150 Mbps. Co se bezdrátových přenosů týče, tak X12 si bez problému poradí se standardem Wi-Fi 802.11ac – 2×2 MU-MIMO. Zároveň také podporuje LTE-U a LTE Advanced (LTE-A). LTE Advanced umožní rychleji sledovat videa, stahovat soubory, a to především díky vyšší rychlosti, která může dosahovat až 300 Mbps. Zatím v České republice je pokryto minimum území zmiňovaným LTE-A.

Další výhodou X12 je nový modem MDM9x45. Ten je nástupcem modelu, který byl použit u iPhonu 6s. V případě aktuálně nejnovějšího iPhonu může uživatel stahovat na LTE síti rychlostí až 300 Mbps a uplodovat soubory rychlostí až 50 Mbps. X12 je i součástí procesoru Snapdragon 820, který má ve svém těle Samsung Galaxy S7, LG G5 a Xiaomi MI5.

Říká se, že Apple bude konkrétně od Intelu využívat LTE modem XMM 7360, který dokáže stahovat rychlostí 450 Mbps a nahrávat data rychlostí až 100 Mbps. Zmiňovaný čip taktéž přináší podporu LTE Advanced.

Pokud Apple bude využívat čipy od Intelu i Qualcommu, tak zatím není jasné, jak by kalifornský gigant čipy rozděloval. Je možné, že výkonnější čipy od Qualcommu by měly získat pouze iPhony určené pro americký trh, kde není problém nalézt místa s podporou zmiňovaného LTE-A.

lte fb

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.