Zavřít reklamu

mezery icon

Jednou z hlavních věcí, kterou si vždy uživatelé bez jailbreaku přáli udělat, bylo přidání mezer mezi aplikace na domovské obrazovce. V nastavení systému iOS jsou totiž vždy ikony vedle sebe a nelze je jednoduše „rozházet“ po ploše. Přesto ale existuje trik, díky kterému si budete moct udělat mezery mezi ikonami přímo na domovské obrazovce. Vytvoření mezer je zcela legální, zdarma a hlavně dostupné na zařízeních bez jailbreaku. Princip jak vytvořit mezery je jednoduchý, speciální webová stránka si vytvoří ikony z vašeho pozadí, které následně splynou s tapetou obrazovky.

Služba se jmenuje iEmpty a stojí za ni vývojáři z tooliphone.net. stejné vývojářské studio vám umožní změnit motiv systému iOS. Jak ale tedy udělat mezery mezi ikonami aplikací?

Nejprve podržíme prst na ikoně, jako když ji chceme odinstalovat. Poté, co se ikony začnou „klepat“ přejedeme prstem doleva na prázdnou domovskou obrazovku, kterou vyscreenujeme zmáčknutím Home a Power buttonu.

screen gif

Nyní budeme muset navštívit webovou stránku iempty.tooliphone.net v prohlížeči Safari na iOS zařízení. Poté co se stránka načte klikneme na možnost „CUSTOMIZE !“ které je zároveň označena symbolem „+“. Následně zvolíme možnost CUSTOM Mode. Po otevření se zobrazí možnost „Add“ na kterou klikneme a v galerii vybereme obrázek, který jsme dříve vyscreenovali. Po vybrání obrázku klikneme na Upload Photo.

domovska obrazovka mezery 1

Zobrazí se nám screen s „ikonami“. Pokud budeme chtít udělat mezeru mezi 1×1 a 1×3, tak pochopitelně klikneme na 1×2. Po vybrání klikneme na ikonu sdílení a vybereme ve spodním řádku možnost Přidat na plochu. V pravém horním rohu klikneme na volbu Přidat.

domovska obrazovka mezery 2

Ikona se nám přidá na plochu a my ji přetáhneme do pozice 1×2. Po přetažení ikona splyne s pozadím a vytvoří tak mezeru mezi aplikacemi.

ikony gif

Přesto má vytvoření mezer několik nevýhod. Jedna z nich je, že nebudete moct používat Perspektivní režim, protože při hýbání displeje se hýbe tapeta, ale ne ikona, tudíž by bylo poznat, že se opravdu jedná o ikonu. Další nevýhodou je, že pokud omylem kliknete na prázdné místo (ikonu) tak se spustí Safari s webovými stránkami iEmpty.

Mezeru, respektive jednotlivé ikony můžete jednoduše odstranit jako klasickou aplikaci – tudíž na ni podržíte prst a stisknete “X”, který se nad ikonou nachází.

mezery fb

*Zdroj: iDownloadblog.com

Dnes nejčtenější

.