Zavřít reklamu

ios-8-vs.-ios-7-keyboardV poslední době se roztrhl pytel s klávesnicemi třetích stran, které údajně nějakým způsobem zlepšují zážitek/rychlost při psaní. Nedávno jsme vás informovali a poměrně zajímavém počinu od Microsoftu a jejich klávesnici Word Flow. A minulý týden také o poměrně šíleném nápadu americké firmy Tap, která přišla se systémem psaní textu bez potřeby psaní na nějakém konkrétním zařízení. Dnes tu máme další klávesnici, tentokrát od společnosti Wrio. Jedna se o nový startup ze Švýcarska a autoři tvrdí, že za pomocí jejich klávesnice budete psát až o 70% rychleji než obvykle.

Vývojáři klávesnice Wrio uvádí, že hlavním důvodem pro zrychlení, je zcela nový návrh samotného rozložení kláves. Místo klasickým čtvercových kláves se rozhodli využít hexagonálního tvaru pro jednotlivá písmena. Tím prý docílili toho, že se odstranili klasické mezery mezi písmeny, které známe z běžných klávesnic a jednotlivé klávesy mohou být tedy větší a blíž těm ostatním. Má to ovšem i nevýhodu, jelikož je z fotek patrné, že kvůli použití tohoto tvaru se naboural klasický QWERTY layout klávesnice.

Screen-Shot-2016-05-25-at-09

V klávesnici dále chybí klasický mezerník, místo něj je tato funkce dostupná na dvou prázdných polích uprostřed. Stejně tak byl odstraněn delete, uživatelé mohou mazat jednoduchým swipem zprava doleva. Swipe opačným směrem vrací písmenka zpátky a ten samý pohyb nahoru umožňuje psát velkými písmeny. K ostatním používaným symbolům se uživatel dostane buď přidržením klávesy, nebo kombinací přidržení a swipu na určitou stranu.

Klávesnice podporuje více než 30 jazykových mutací, mezi kterými nechybí ani čeština nebo slovenština a obsahuje také slovník, který se dokáže učit nová slova dle zadavatelských preferencí uživatele. Autoři tvrdí, že si běžný uživatel na jejich klávesnici zvykne do dvou týdnů používání a po té době tedy začne psát podstatně rychleji, než na té klasické. Wrio si můžete zakoupit na AppStore za cenu 2,99 USD/€. Klávesnice funguje jak na iPhonu, tak na iPadu.

[appbox appstore simple id1074311276]

WRIO Keyboard FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.