Zavřít reklamu

ios-9-3-3 icon

V pondělí vydal Apple pro vývojáře první beta verzi operačního systému iOS 9.3.3. Ještě od vydání neuběhlo ani 48 hodin, a známý italský hacker Luca Todesco zveřejnil obrázek svého iPodu, na kterém dokazuje, že Apple neopravil veškeré chyby a dokonce i nejnovější iOS 9.3.3 lze jailbreaknout. Zmiňovaný hacker a vývojář ukázal už dříve světu několik videí a fotografií, na kterých ukazuje, že lze vytvořit jailbreak i pro novější verze operačního systému. Přesto se jailbreaku pro verzi iOS 9.3.3 nejspíše v brzké době nedočkáme.

Jaký mělo smysl vytvářet jailbreak a následně ho nevydat pro veřejnost? Todesco není žádný začátečník a například v lednu vytvořil jailbreak pro iOS 9.3. Hacker dříve sdělil, že své jailbreaky bude držet v tajnosti pro osobní účely. Fotografiemi chce prý vždy dát najevo jiným hackerům, že je možné jailbreak vytvořit i pro iOS 9.3 a vyšší verze. Ostatní hackeři by podle Todesca neměli váhat a na jailbreaku pracovat.

Apple v každé verzi dělá vše proto, aby nebylo možné jailbreak nainstalovat a není se vlastně ani čemu divit – díky jailbreaku si můžete ze svým iPhonem dělat co chcete, ale také je zde možnost, že si svůj iPhone odemknete pro jisté hrozby, což samozřejmě Apple nechce dovolit. Aktuálně nejvyšší verzí do které lze jailbreak nahrát je iOS 9.1.

Chcete-li i vy využívat některé možnosti které jailbreak nabízí, je k dispozici alternativa, která se jmenuje Extensify. Aplikace je funkční i bez zmiňovaného jailbreaku. Díky aplikaci můžete přidat tweaky do iOS aplikací.

iOS-9

*Zdroj: idownloadblog.com

Dnes nejčtenější

.