Zavřít reklamu

MacBook Pro 2016 concept iconNa nové MacBooky Pro už všichni netrpělivě čekáme a Apple je stále ne a ne představit. Minulý měsíc jsme se dočkali nového modelu 12″ Retina MacBooku, ale šlo o tak malý upgrade, že jej Apple oznámil jen prostřednictvím tiskové zprávy. Všichni se ale ptali, kde je minimálně aktualizovaný MacBook Pro nebo ještě lépe zcela přepracovaný model, protože profesionální řada notebooků od Applu už potřebuje po několika letech velkou aktualizaci a to jak designovou, tak i co se nových funkcí týká. Nyní to ale vypadá, že se konečně dočkáme změn, a to ne jen tak ledajakých.

Podle nejznámějšího analytika Ming-Chi Kua z KGI, který například několik měsíců před představením prozradil, že Apple vydá 12″ MacBook nebo jaký přesně bude iPhone 6, se nyní dozvídáme, že kalifornská společnost plánuje na podzim ukázat světu zcela nový MacBook Pro s přepracovaným designem. Nový MacBook Pro by měl být výrazně tenčí a lehčí, než dosavadní modely a Apple se prý při jeho navrhování inspiroval 12″ Retina MacBookem.

Kromě výše zmíněného má nový MacBook Pro disponovat dotykovým OLED displejem nad klávesnicí, který bude sloužit pro ovládání funkčních kláves jako je například podsvícení klávesnice, redukce jasu, ovládání přehrávače, hlasitosti a mnoho dalšího. Aby toho ale nebylo málo, tak se bude MacBook Pro chlubit Touch ID senzorem, díky kterému se budeme moct bleskurychle přihlašovat do systému a celkově se tak sníží nutnost zadávat na MacBooku heslo pro přístup k účtům na internetu.

Chystaný MacBook Pro bude podle Kua vybavený USB-C a Thunderbolt 3 portem, které Apple pravděpodobně sjednotí do jednoho, protože Thunderbolt 3. generace nabízí právě port USB-C. Novinkou by také měly být speciálně odlité, kovové panty umožňující, aby byl MacBook tak tenký, jak si Apple dal za cíl. O pantech pro nový MacBook jsme již psali před měsícem a více si můžete přečíst v článku přímo zde.

I takhle nějak by mohly vypadat panty nového MacBooku Pro I takhle nějak by mohly vypadat panty nového MacBooku Pro

Novinky se budou týka jak 13″ tak i 15″ verze MacBooku Pro, ale Apple by měl představit i nový 13″ Retina MacBook, který by měl být jen větší kopií současného 12″ MacBooku s Retinou. Podle Kua chce Apple zachovat MacBook Air jakožto nejlevnější model ve své produktové řadě. Následovat ho bude Retina MacBook a poté high-end MacBook Pro, jehož určení pro grafiky a vývojáře se tedy nezmění.

Ke konci minulého týdne jsme se dozvěděli, že Apple plánuje pro OS X 10.12 novinku, která nám umožní odemykat Mac přes Touch ID iPhonu, ovšem nyní to vypadá, že společnost zapracovala i na skutečném dotykovém senzoru pro své notebooky.

Původně se očekávalo, že Apple představí nové modely v červnu tohoto roku, tedy na nebo po WWDC 2016. Podle nejnovějších zpráv se ale nového MacBooku Pro dočkáme až ke konci roku, tedy pravděpodobně někdy v listopadu, kdy společnost už nejednou nové produkty představovala.

MacBook Pro 2016 concept FB

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.