Zavřít reklamu

iPhone 7 icon ctenarBrooklynská policie vyjížděla v pátek ráno k další z mnoha každodenně nahlášených trestních činností. I přes to, že jsou zvyklí na ledasco, scenérie která na ně čekala, je překvapila. Na zastávce Atlantic Avenue-Barclays Center byl nalezen 33letý muž, který byl brutálním způsobem pobodaný a pořezaný. Útočník prý svou oběť několikrát bodl do oblasti břicha a následně ještě pořezal po celém těle, zatímco na zastávku přijížděla souprava metra, díky které následně unikl. Motiv byl dle policejního vyšetřování prostý. Napadenému byl ukraden jeho iPhone. Nic víc útočníka nezajímalo.

Během několika minut dorazila na místo záchranka, která může odvezla do nemocnice, kde se podrobil operaci a následnému léčení. I přes to, že dostal několik ran nožem do oblasti žaludku, celý incident přežil. Svého iPhonu se ale již asi nedočká. Pachatel unikl přijíždějícím metrem a policie po něm stále pátrá. Trestné činy motivované produkty společnosti Apple jsou v USA na denním pořádku.

Sama společnost Apple si je této skutečnosti vědoma a v posledních letech se snaží do systému implementovat takové funkce, které mají potenciální zloděje od podobné činnosti odradit. Ať už se jedná o hardwarová nebo softwarová řešení, dle průzkumů Applu se jim to poměrně daří. Přidání jednoduchého aktivačního zámku a Touch ID, snížilo úroveň krádeží iPhonů o více než 25% v New Yorku, a o více než 40% v San Franciscu (tato data jsou za rok 2015). I přes to jsou ale zařízení Apple stále velmi populární mezi zloději.

iPhone passcode heslo

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.