Zavřít reklamu

iPhone 7S AMOLED OLED glass back iconV poslední době se začalo objevovat spoustu spekulací ohledně nadcházejícího iPhonu 7, který společnost představí na podzim tohoto roku. Zároveň se však ale hodně mluví i o tom modelu, který přijde příští rok. Protože právě ten má být tím přelomovým zařízením, zatímco letošní model by měl být na novinky poměrně skoupý. V roce 2017 bychom se měli dočkat AMOLED panelů, pravděpodobně také zrušení (fyzického) home buttonu, možná i větší velikosti a dalších radikálnějších změn. Podle nejnovější informace bude minimálně jeden model vyroben opět ze skla. Potvrdil to ředitel společnosti, která těla iPhonů pro Apple vyrábí. 

Informaci o tom, že se Apple vrátí (v modelové řadě 2017) ke skleněnému tělu, potvrdil ředitel společnosti Catcher Technology Allen Horng. Tato společnost je pak hlavním dodavatelem strukturálních obalů (šasi, chctete-li) jablečných telefonů. Dle Hornga chce Apple využitím skla dosáhnout odlišení od konkurence, která, stejně jako Apple, skleněné telefony před pár lety opustila.

„Z toho co já vím, je jasné že pouze jeden model z celé rodiny bude mít skleněné šasi.“ uvedl ředitel společnosti při konferenčním hovoru s akcionáři. I přes využití skleněného obalu, bude vnitřní kostra stále kovová (takže můžeme očekávat zhruba takový typ konstrukce, který byl použit u modelů iPhone 4 a 4S).

iPhone 7S AMOLED OLED glass back

Tato informace pak potvrzuje dřívější spekulace analytika Ming-Chi Kua, který, jak se zdá, se opět trefil, když předpovídal, že pro rok 2017 Apple chystá jeden model se skleněným tělem. Jak to tak vypadá, příští rok bychom se mohli dočkat opravdových změn, když už nás letos, tedy pravděpodobně, žádné zásadní novinky nečekají.

Poslední iPhone se skleněným tělem byl model 4S z roku 2011 a dle mého osobního názoru byla dvojce modelů 4/4S tím nejpovedenějším, s čím zatím Apple ve svých telefonech přišel (myšleno především v designu a celkovém stylu telefonu). Uvidíme tedy, s čím se na nás za rok Apple vytasí, se svým skleněným modelem iPhonu 8.

iPhone 4 back FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.