Zavřít reklamu

Apple Pencil icon 2Apple Pencil je velmi oblíbeným nástrojem, který majitelé iPadů Pro rádi využívají. I přes to že se nejedná o úplně levný produkt, mezi zákazníky boduje. Zejména mezi těmi, kteří se věnují grafickým úpravám a jakékoliv formě malování. Před nedávnem jsme vám přinesli informace o tom, jaké nové funkce by Apple Pencil měla dostat, na základě zveřejněných patentů Applu. Tentokrát světlo světa spatřil další patent který naznačuje, že by se mohly tyto špičkové stylusy stát nedílnou součástí také stolních Maců, jejichž trackpady by uměly využívat.

Dnes zveřejněný patent dává najevo, že by Apple rád v blízké budoucnosti propojil fungování Apple Pencil s trackpady, které někteří uživatelé používají na svých stolních Macích. Rozšířili by tím tak jejich pole působnosti, mimo v současné době jediná podporující zařízení, iPady Pro.

Patent pochází z roku 2014, kdy Apple své „tužce“ stále říkal stylus. Většina textu se soustředí na využití tohoto stylusu jako ovládacího zařízení dotykové obrazovky (iPad), nebo jako trackpadu (Mac).

To ovšem zdaleka není všechno. Apple v patentu detailně popisuje, jaký vliv bude mít poloha stylusu na to, co se bude v reálném čase dít. Uvnitř se bude nacházet čip, který bude měřit pohyb až v šesti osách.

Verze Apple Pencil, se kterou tento patent operuje, je o něco sofistikovanější než ta, kterou si můžete v současné době pořídit. Na rozdíl od té současné, by ta „budoucí“ měla umět zaznamenávat horizontální pohyby ve třech osách(tj. nebyla by orientována čistě na plochu zařízení), rotaci a celkovou orientaci proti spárovanému zařízení. Pokud k těmto informacím přičtete i ty, o kterých jsme vás informovali dříve, Apple Pencil druhé generace by mohl být o podstatný kus lepším zařízením.

Apple Pencil mac trackpad

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.