Zavřít reklamu

fifthavenue_gallery_image2_largeOficiální Apple obchody jsou vždy architektonickým skvostem. Ať už se jedná o ty v historických částech měst, které parádně kopírují starší stavební styly, tak i ty moderní, které naopak vyzdvihují moderní přístup společnosti ke všem svým produktům. Zářným příkladem je obchod na slavné New Yorské 5th Avenue, který vypadá jako obrovská skleněná kostka. Tato ikonická budova, která je jedním z nejnavštěvovanějších míst ve městě, by se měla rozšířit, resp. Apple její rozšíření plánuje. Co ale neplánuje, je placený vyššího nájmu, který se s tímto rozšířením váže. 

Apple Store na 5th Avenue. Pravděpodobně nejznámější obchod Applu na světě. Společnost nyní plánuje jeho rozšíření a v hledáčku má prostory o rozloze více než 5 500 metrů čtverečních v sousední GM Building, místo proslulého hračkářství FAO Schwarz.

Původně Apple plánoval využít toto místo jako dočasné řešení, které by fungovalo pouze v době, kdy v samotném Apple Store dochází k rekonstrukci. Toto stanovisko si ale společnost rozmyslela a prostory chce využívat i nadále. Dále také odmítají platit za plný požadovaný nájem, jelikož prý jedním z důvodů, proč je toto místo tak slavné, je právě přítomnost onoho Apple Storu. S čímž pak souvisí i výše požadovaného nájemného.

Dle Real Estate Board of New York je nájem za přízemní prostory v této lokaci kolem 2700 až 4500 dolarů za čtvereční stopu (pro lepší představu, jeden metr čtvereční by tak vyšel zhruba 27 000 – 45 000 dolarů). Původní prostory FAO Schwarz mají výměru více než 1 200 metrů čtverečních, nájemné by tedy bylo extrémně vysoké.

apple-store-entrance-fifth-5th-ave-avenue-christopher-penido

Zdroj: iDownloadblog

Dnes nejčtenější

.