Zavřít reklamu

Apple Music icon

Začátkem tohoto měsíce jsme vás informovali, že téměř rok po debutu Apple Music, se Apple chystá příští měsíc odhalit první upravenou verzi své hudební streamovací služby. Odhalení změn se očekává již v polovině června na vývojářské konferenci WWDC 2016. Apple Music by mělo být v iOS 10 přehlednější, což by mělo přilákat více předplatitelů streamovací hudební služby. Také se očekává, že nové uživatelské rozhraní Apple Music bude klást důraz na černou a bílou barvu, které nahradí aktuální barevný a průsvitný vzhled. Vše by tak mělo být čistší, minimalistické a jednoduché. Změny by se měla dočkat i verze pro tvOS, jaká konkrétně?

Čtenář portálu 9to5mac objevil úplně novou aplikaci Apple Music, kterou následně nahrál do své Apple TV 4. generace. Apple by měl údajně v nové verzi nahradit záložku „New“ za „Browser“. Nejprve se čtenář domníval, že se změna projeví už ve verzi tvOS 9.2.1, ale nestalo se tak. Na obrázku pod tímto článkem si můžete i všimnout, že záložka My Music by měla být také nahrazena záložkou Library. V současné době na iOS karta My Music obsahuje samostatné sekce pro knihovnu a playlisty. Stručně řečeno, současná aplikace Hudba na Apple TV je v navigační liště vybavena záložkami: For You, New, Radio, My Music, Playlists, a Search. V aktualizovaném panelu naopak najdeme pouze: Library, For You, Browse, Radio a Search.

Apple se v případě verze pro iOS 10 údajně rozhodne odstranit v nové verzi záložku Conncet. Respektive ji ukryje více do nitra a zároveň s tím odstraní záložku ze spodního menu. Nově by se Connect měla nacházet v sekci “Pro vás”, což nám jasně naznačuje, že se hudební sociální síť žádných velkých změn v iOS 10 nedočká a Apple ji možná časem z Apple Music odstraní úplně. Všimněte si také, že v nejnovější aktualizaci iTunes byla použita také nová sada navigačních možností.

new-applemusic apple tv

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.