Zavřít reklamu

bezdratove nabijeni icon

Apple si v poslední době najal celou řadu lidí, kteří mají zkušenosti s integrováním bezdrátové nabíjecí technologie do mobilních zařízení. S největší pravděpodobností by se právě rok 2017 měl stát tím, kdy Apple pomalu ale jistě začne přesedlávat na bezdrátové nabíjení. Někteří lidé přešli k Applu ze společnosti uBeam, která jako jediná pracuje na využití ultrazvukových vln k nabíjení zařízení na větší vzdálenost. Společnosti, které dnes používají bezdrátové nabíjení využívají takzvané indukční nabíjení, kdy je nutný kontakt mezi dvěma zařízeními nebo musí být zařízení nejvíce pár milimetrů vzdálené.

Apple si nově konkrétně najal zaměstnance Jonathana Boluse a Andrewa Joyce, kteří ve zmiňované společnosti uBeam pracovali. Už od samého začátku se řeší životaschopnost technologie uBeam a dokonce i bývalý VP inženýr – Paul Reynolds řekl, že technologie má chyby a také přiznal, že je možný i potenciál neúspěchu. „Minulý týden bývalý inženýr uBeam zveřejnil kritiku společnosti na svém blogu. Přirovnal uBeam k špatnému startu Theranos. uBeam podle inženýra demonstruje něco, co není zatím možné vyvinout,“ sdělila společnost, která s názory inženýra nesouhlasí.

Vzhledem k pokračujícímu sporu o životaschopnosti navržené technologie, mnoho inženýru pokukuje po jiných pracovních příležitostech a Apple o tyto inženýry projevuje velký zájem. Apple podal různé patenty týkající se bezdrátového nabíjení a i trend bezdrátového nabíjení je velký a proto se dá očekávat, že se brzy opravdu u zařízení od Applu bezdrátového nabíjení dočkáme.

iPhone 7 koncept wireless charging

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.