Zavřít reklamu

sad Android iconAnalytická společnost Blancco zveřejnila výsledky své poslední studie, ve které se zaměřila na pády operačních systémů Android a iOS. Bylo zjištěno že v prvním čtvrtletí letošního roku byla míra selhání Android zařízení 44%, což znamená, že 44% ze všech Android zařízení se setkolo alespoň s jedním problémem s operačním systémem, jako je jeho pád nebo zamrznutí. Oproti tomu se problémy s operačním systémem iOS týkali jen 25% všech jeho uživatelů. Nejhůře jsou na tom co se pádů a dalších problémů s Androidem týká uživatelé v Asii, kde pády postihly 55% všech uživatelů.

Nyní si zřejmě říkáte, že tento výzkum je výrazně ovlivněn levnými telefony s operačním systémem Android, které přece jen nejsou tak stabilní jako drahé iPhony. Ovšem vtip je v tom, že největší množství poruch měly přístoje od Samsungu a bylo jich konkrétně 43%. I tak si říkáte, že Samsung vyrábí desítky zařízení, ovšem nejčastějšími zařízeními která trápí zhroucení systému jsou Galaxy S6 a S5, tedy jedny z nejlepších přístrojů, které Samsung vyrábí.

Apple má největší míru pádů u iPhone 6 (25%) a iPhone 5s (17%), ovšem to je dáno také tím, že jsou to nejrozšířenější telefony od společnosti Apple. Zajímavý je také fakt, že až 74% všech Android zařízení se setkalo s pádem aplikací z Google Play.

Android_instagram_3d_Touch

 

Dnes nejčtenější

.