Zavřít reklamu

zahnuty iPhone 8 icon

Poslední dobou přibývá informací, že by Apple měl začít používat OLED displej u svých iPhonů. To by mělo přinést především větší výdrž baterie a lepší podání barev. Nedávno jsme vás informovali, že LG Display zvyšuje své kapacity, na výrobu OLED substrátů – pravděpodobně pro iPhone. Dočkat OLED displeje bychom se měli buď v roce 2017 nebo 2018. Průzkum UBI Resreach sdělil, že ne všechny modely se dočkají nového displeje. Hlavní analytik společnosti, Lee Choong-Hoon předpovídá, že zakřivený OLED iPhone by měl dorazit až v roce 2018.

Podle analytika by mělo ze začátku mít OLED displej pouze 100 milionů kusů telefonů s logem nakousnutého jablíčka. Zmiňované číslo by mělo do roku 2020 podle Choong-Hoona vzrůst o 80%. Lee tedy naznačil, že by měl Apple vyrábět stále i modely s IPS LCD obrazovkou.

Jednou z možností je, že by OLED displej měla mít pouze verze Plus. To potvrzuje nedávnou informaci, ve které stálo, že Samsung podepsal smlouvu v hodnotě 2,6 miliard dolarů, která Samsung zavazuje k dodání více než 100 milionů 5,5″ OLED panelů ročně. Na rozdíly mezi malým a velkým iPhonem jsme si již zvykli – konkrétně největším rozdílem je optická stabilizace obrazu. UBI také potvrdil, že Samsung bude jedním z hlavním dodavatelů OLED displejů společně s LG, Japan Display a Foxconnem.

Hlavní výhodou OLED panelů je, že nepotřebují žádný světelný zdroj umístěný za matricí panelu, na rozdíl od běžných LCD. Tudíž OLED panely/displeje nejsou zdaleka tak prostorově náročné. Díky tomu by mohly být iPhony ještě tenčí, a také by měly mít mnohem menší rámečky okolo displeje. OLED displeje samozřejmě také mají ostřejší a živější barvy. Mezi největší nevýhody patří větší výrobní náklady.

iPhone zahnuty displej

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.