Zavřít reklamu

google-chrome-icon

Kdysi Steve Jobs řekl po uvedení prvního iPadu, že novináři postrádali podporu Adobe Flash Playeru. Co si budeme povídat, bezpečnostních chyb má Flash Player opravdu mnoho a několik expertů radí Flash Player odinstalovat. Příkladem může chyba v březnové verzi, která byla “kritická”, což představuje v systému hodnocení Adobe nejvyšší stupeň ohrožení uživatelů. Samotný Flash Player je pro Mac dostupný pouze jako samostatně stažitelný doplněk. Apple ho měl dříve zabudovaný přímo ve svém systému, ale nakonec se rozhodl ho odstranit kvůli tomu, že aktualizace dodávala společnost Applu se značným zpožděním a počet hlášených hrozeb v posledních verzích Flash Player se začaly hromadit rychleji, než předtím. Google bude chtít už na podzim tohoto roku také úplně přestat podporovat Flash.

V prohlížeči Google Chrome, bude ve výchozím nastavení HTML5 všude tam, kde je to možné a Flash bude použit opravdu v krajním případě. Tento krok by měl udělat Chrome rychlejší, stabilnější a dokonce by měl mít menší nároky na baterii v MacBooku. Důvodem by měly být opět bezpečnostní chyby.

V posledních letech se webový vývojáři také otočili k variantě HTML5 a Flash se používá opravdu zřídka. Přesto stále existuje mnoho populárních stránek, které na Flash spoléhají, a tak Google nemůže zatím ukončit podporu úplně. Chrome bude nadále částečně načítat webové stránky, ale pokud bude potřeba Flash, zeptá se vás, zda-li opravdu Flash potřebujete spustit. Nicméně jsou i webové stránky, které bude Google Chrome využívat i bez zmiňovaného „zeptání“, důvod je jednoduchý – jsou opravdu populární a Google nechce omezit úplnou dostupnost stránek. Kromě výše uvedených změn, Google umožní na firemních počítačích zcela Flash vypnout. Přesto i samotný Google přiznává, že úplné opuštění Flashe bude ještě trvat. Společnost dříve oznámila, že nebude přijímat reklamy ve formátu Flash od letošního června.

chrome fb

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.