Zavřít reklamu

china-icon

Tim Cook znovu navštívil Čínu a začal celou návštěvu tím, že se setkal s některými vývojáři a vysoce postavenými lidmi, kteří stojí za službou Didi Chuxing, což je velký soupeř Uberu a aktuálně službu využívá více než 300 milionů uživatelů, přičemž více než 11 milionu jízd v Číně je zprostředkována pomocí Didi Chuxing. Apple do zmiňované služby/společnosti investoval jeden milion dolarů. Službu Tim otestoval a automobilem Didi Chuxing dorazil i do Apple Store, který se nachází v Wangfujingu. Ve zmiňovaném Apple Store se konal seminář, na kterém vystoupil kromě Tima Cooka i CEO Didi Chuxing – Jean Liu.

Tim Cook o službě řekl: „Didi má velký manažerský tým, a také se snaží efektivně využívat automobily a tím snížit dopad na životní prostředí.“ Během semináře také Cook řekl, že čínská vládní politika hraje důležitou roli při budování digitální ekonomiky země, což je důvod, aby nejenom Apple úzce diskutoval s vládou na zmiňované téma. Cook také ocenil rostoucí počet čínských vývojářů. „Vývojáři z Číny vydělali více než 7 miliard dolarů, a více než polovinu z toho za posledních 7 měsíců.

Tim Cook údajně navštívil Čínu, aby diskutoval s čínskými úředníky o mnoha věcech, včetně toho, proč čínská vláda odstavila iTunes Movies a iBooks Store. Čína je určitě pro Apple stále důležitým trhem a není žádným překvapením, že se Tim Cook snaží zlepšit vztahy s čínskou vládou. Zatím ale není jasné, zda-li bude s úředníky jednat, i když je to pro Apple určitě velká příležitost, jak zlepšit vztahy.

Tim Cook didi

*Zdroj: Cultofmac.com, iPhonehacks.com

Dnes nejčtenější

.