Zavřít reklamu

Rudy kapitanPůsobení Rudého kapitána na plátnech kin se sice pomalu blíží ke konci, ovšem málo kdo ví, jak dokázal producent Viktor Tauš změnit bratislavu v roce 2015 do devadesátých let tak, aby vše vypadalo dokonale. Využil služby studia MagicLab z Prahy, které místo toho aby skutečně vše měnilo ručně, použilo speciální postprodukční efekty kterým se studio věnoval osm tisíc hodin práce. Celkově se podílelo na efektech čtyřicet lidí, kteří tvořili Slovensko tak, jak jej mohli znát naši rodiče.

Potřeba bylo odretušovat ze záběrů vše současné a naopak přidat vše dobové, což si vyžadovalo neuvěřitelnou preciznost. Například závěrečná honička na hlavním vlakovém nádraží v Bratislavě je ve skutečnosti složena ze tří lokací, z nichž jen jedna je skutečně v Bratislavě, ve filmu to však nemáte šanci poznat.

Je zajímavé jak daleko jsou dnešní techniky a co vše je možné dělat pouze na počítači bez toho, aniž by muselo dojít ke skutečné úpravě prostorů. O to zajímavější je vše kvůli tomu, že celé studio je z Prahy a kromě tuzemských filmů se podílí i na tvorbě zahraničních kasovních trháků.

Giftesco
Gifnamestie

*Zdroj: lidovky.cz, zdroj gif animací: filmkult.refresher.sk

Dnes nejčtenější

.