Zavřít reklamu

ios-8-vs.-ios-7-keyboardTento týden došlo k odhalení nové vychytávky, která výrazně mění způsob, jakým zadáváte text do vašeho telefonu. Zapomeňte na všelijaké systémové klávesnice, ať už se jedná o ty klasické, nebo třeba ty ergonomické (jako například tato od Microsoftu). Společnot Tap si pro nás připravila naprosto jedinečný systém, který navíc vypadá i poměrně efektivně. Použití v praxi je prý naprosto jednoduché, z přiložených videí to ale zas tak jednoduše nevypadá. Dejte klávesnici sbohem a začnete psát vlastními prsty!

Začněme ovšem postupně. Společnost Tap sídlí v americkém San Franciscu a jejich nový produkt má spatřit světlo světa do konce letošního roku. V současné době probíhá beta testování předprodukčních prototypů a společnost také rozesílá development kity, jelikož si od svého výmyslu velmi slibuje. A jak to vlastně všechno funguje?

Na prsty si navléknete speciální zařízení, které je vyrobeno z měkké pěny a které zaznamenává pohyby vašich prstů. Připojíte ho přes Bluetooth k telefonu nebo tabletu a vše je připravené na to, abyste mohli začít psát. Zařízení jako takové umí rozpoznat 31 různých pohybů, na základě kterých napíše do telefonu konkrétní písmeno.

tap-bluetooth-keyboard (1)

Pak už vám chybí jenom nějaký rovný povrch (ať už je to stůl, podlaha, židle, nebo třeba vaše hlava), na který budete prsty vyťukávat specifické kombinace. Každý z prstů sám o sobě znamená zapsání nějaké samohlásky. V kombinaci prstů pak píšete souhlásky a jiné znaky, které si můžete předdefinovat.

I přes to, že způsob ovládání zní poměrně složitě a komplexně, dle autorů je to naprosto jednoduché, a běžnému člověku stačí hodina času na to, aby se se systémem naplno sžil. Jejich aplikace TapGenius pak nabízí tutoriály na procvičování psaní. Tap necílí pouze na samotné psaní, ale budoucnost svého produktu vidí také například ve hrách, nebo ve vytváření hudebního obsahu. Zařízení také umí několik zajímavých funkcí pro hendikepované osoby. Zaujal vás tento způsob psaní, nebo je to jenom další módní výstřelek, který nemá budoucnost?

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.