Zavřít reklamu

Apple WalletDoba postupné miniaturizace a modernizace osobních dokladů se pomalu ale jistě dostává na další úroveň. Ve Velké Británii pracují na tom, aby si mohli řidiči své řidičské průkazy uchovávat v iPhonech za použití aplikace Apple Wallet. Ředitel odboru starající se o řidičské průkazy a jejich výdej, ukázal minulý týden na twitteru fotku, jak by to mělo v praxi vypadat. V Apple Wallet by byly nahrány kompletní informace o řidiči společně s fotografií, stejně jako je to na klasickém dokladu. Projekt je zatím ve fázi prototypu, ale jeho realizace je velmi pravděpodobná.

Aplikace Apple Wallet je v současné době používána především jako úložiště dat z platebních karet, které jsou využívány pro nákupy v App Store/iTunes, nebo pro různé členské kartičky, permanentky nebo palubní lístky do letadel. Nově se však v Apple Wallet budou moci ukládat i řidičské průkazy. Nebo to alespoň ve Velké Británii zkouší. Vláda Velké Británie, resp. odbor který se na takovéto věci specializuje, pracuje s API Apple Wallet a snaží se najít způsob, jak bezpečně a funkčně integrovat jeden z nejzákladnějších osobních dokladů jednotlivce.

Ředitel Odboru pro vydávání řidičských průkazů, Oliver Morley, v pátek na Twitteru sdílel obrázek toho, jak by finální provedení mohlo vypadat v praxi. Uvedl že v současné době je vše ve stádiu prototypu a není zcela jasné, kdy bude vše připravené pro ostrý provoz. Dále prozradil, že se nebude jednat o plošnou náhradu za řidičské průkazy, ale pouze za další možnost, jak k uchovávání dokladu přistupovat. Hlavním cílem vývojářů je samozřejmě zabezpečení celého projektu, aby nedošlo k případným únikům informací. Změna formátu tohoto dokladu je možná od loňského roku, kdy ve Velké Británii schválili zákon, který ruší nutnost papírových řidičských průkazů, a místo nich nastoupily klasické plastové foto-kartičky, na které jsme zvyklí u nás.

passbook_iphone_6_plus_main_hero

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.