Zavřít reklamu

iOS 8 Hudba ikona

Během včerejšího dne byla na serveru Digital Music News zveřejněna zpráva, která způsobila poněkud velký rozruch. Ve zprávě bylo uvedeno, že Apple se připravuje na „Úplné zrušení iTunes Music“. Určitě je pravda, že mnoho lidí začalo používat streamovací hudební služby, mezi které patří Spotify nebo Apple Music, ale na iTunes Music se stále ročně prodají skladby zhruba za 700 milionů dolarů. Proto by bylo opravdu zatím zbytečné iTunes Music rušit.

iDropNews uvedl, že Apple se bude snažit v budoucnu ukončit službu iTunes Music ve snaze nutit uživatele k přechodu na streamovací službu Apple Music. Podle neznámého zdroje, který citoval Digital Music News řekl významný pracovník Applu, že „Kdyby žil Jobs, dávno by iTunes Music zabil“.

Mnoho fanoušků Applu bylo v šoku, protože zpráva přišla také několik dnů poté, co se objevilo údajné schéma iPhonu bez 3,5mm jacku. Podle ReCode a Fortune vyvrátil Apple, tvrzení magazínu. Dále ReCode napsal, že lidé již nebudou hudbu kupovat, ale využívat zmiňované streamovací služby.  Podle RIAA streamovací služby vytlačily digitální obchody minulý rok i přesto, že prodeje vinylových desek stoupají. Warner Music Group nedávno oznámil, že příjmy ze streamovacích služeb překonávají jak fyzické, tak i digitální prodeje. RIAA také napsala, že digitálně uživatelé zakoupili minulý rok hudbu za téměř 2,3 miliardy dolarů. Streamovací služby aktuálně dominují hudebnímu trhu.

Apple Music FB

*Zdroj: iDropNews.com

Dnes nejčtenější

.