Zavřít reklamu

Gboard iconGoogle přichází s novou, ale očekávanou klávesnici pro iPhone, o které jste už u nás mohli jednou číst. Klávesnici byste v App Store našli pod názvem Gboard, tedy pokud by prozatím nebyla dostupná jen ve Spojených státech, a chlubí se jednou opravdu užitečnou funkcí –integrovaným vyhledávačem. Google totiž do klávesnice integroval vlastní vyhledávač, který je zajisté nejpoužívanější na světě a usnadňuje s ním vyhledávat a rychle odesílat obrázky, adresy, GIFy, odkazy, YouTube videa a mnohé další.

Nově tak už nemusíte přepínat mezi aplikacemi, ale stačí v Gboard stisknout velké „G“ a vyhledat to, co potřebujete a okamžitě odeslat. Vyhledávač slouží například i k rychlému vyhledání smajlíků, což v defaultní emotikonové klávesnici na iOS není prozatím možné, v Gboard ale ano.

Kromě vyhledávače podporuje klávesnice psaní tzv. swift gesty, tedy, že táhnete prstem po klávesnici od písmene k písmenu daného slova a ta automaticky rozpozná, o jaké slovo se jedná. Podobné klávesnice jsou pro iOS dostupné už od samotného vydání iOS 8 a rozhodně jsou jedny z nejoblíbenějších.

Kromě toho, že je Gboard dostupná prozatím jen v US App Store, má ještě jeden nedostatek. Neumí totiž diktování hlasem, což není problém Googlu, ale spíše Applu. Ten totiž klávesnicím třetích stran nedovoluje spustit diktování hlasem, a tak pokud jej často využíváte, musíte se spokojit s výchozí klávesnicí v iOS.

Jestli vás mrzí, že není Gboard dostupná v českém App Storu, tak nevěšte hlavu. Google totiž přislíbil, že brzy rozšíří klávesnici i do dalších zemí, mezi kterými by mohla být i Česká republika a Slovensko.

gboard_gif_regularSearch

Dnes nejčtenější

.