Zavřít reklamu

Apple stock akcie logoMagazín Forbes zveřejnil svůj již tradiční žebříček nejhodnotnějších společností na světě. A i přes klesající tendence finančních výsledků, je na prvním místě opět s přehledem společnost Apple. Celková hodnota značky se dle Forbes pohybuje lehce nad 145 miliardami dolarů, což je od loňského roku nárůst o 6 procent. Konkurence pak za Applem zaostává poměrně dost. Druhý Google má hodnotu téměř poloviční. Největší pětici pak uzavírají Microsoft, který je ohodnocen 75 miliardami dolarů, Coca-Cola, jejíž hodnota je 58,5 miliard dolarů a Facebook, jehož hodnota je stanovena na 52,6 miliard amerických dolarů. 

I přes nevalné ekonomické výsledky, které Apple zaznamenal za první kvartál tohoto roku (nevalné vzhledem k předchozím obdobím, každá jiná společnost na světě by za ně byla neskonale vděčná), byl stále určen magazínem Forbes jako nejhodnotnější společnost světa. Svou pozici tak drží již šestým rokem za sebou.

Hodnota Applu, která se pohybuje kolem 154 miliard dolarů, je o to více impozantní, srovnáme-li jí s hodnotou společnosti, která je druhá v žebříčku. Tou je společnost Google, která má dle magazínu Forbes hodnotu 82,5 miliard dolarů. Nepoměr mezi prvním a druhým místem je markantní.

Z nejlepší pětice se od loňského roku nejvíce zlepšil Facebook, jehož hodnota oproti roku 2015 vzrostla o 44%. Nejméně naopak Coca-Cola, jejíž hodnota meziročně vyrostla o 4%. Do top 15 se pak ještě dostaly společnosti Toyota, IBM, Disney, McDonald’s, GE, Samsung, Amazon, AT&T, BMW a Cisco. Mezi další známé společnosti pak můžeme uvést Intel (17. místo), HP (38.), Sony (76.), Netflix (79.) a T-Mobile (93.)

Apple-Most-Valuable-Brand-2016-Forbes

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.