Zavřít reklamu

iPhone 7S AMOLED OLED glass back icon

Zhruba před měsícem jsme vás informovali, že LG Display zvyšuje kapacity, na výrobu OLED substrátů – pravděpodobně pro iPhone. Společnost Japan Display sdělila, že začne sériovou výrobu OLED panelů v roce 2018. Je možné, že dojde ke změně a OLED displeje se dočkáme v iPhonu dříve. Apple je zoufalý, protože společnost Japan Display vykázala ztrátu 31,8 miliard ¥ (293,5 milionů dolarů). Důvodem může být větší kurz yenu a také nižší prodejnost iPhonu a iPadu.

Jedinou možností, která by mohla celou situaci zachránit je integrace OLED displejů pro iPhone. Současná generace 6s využívá displej s LED podsvícením. Nedávné zprávy naznačují, že příští rok by se měl iPhone 7s (iPhone 8) pochlubit zmiňovaným OLED displejem, který by mohl dosáhnout velikosti až 5,8palců. Společnost Japan Display je údajně jednou z několika společností, která bude spoléhat na OLED displej v iPhonu. Nicméně přesto by měl být podle dostupných informací hlavním dodavatelem OLED displejů Samsung, který kromě Japan Display porazil také například LG nebo AU Optronics. I když bude hlavním výrobcem Samsung, i Japan Display dostane velkou část objednávek.

OLED displeje jsou tenčí, lehčí, mají také rychlejší dobu odezvy a lepší pozorovací úhly. Celkově lze říci, že OLED technologie je konkurenceschopná LCD technologii. DisplayMate poznamenal, že LCD zůstanou energeticky úspornější při zobrazování bílého obsahu, jako text na bílém pozadí.

iPhone 8 curved OLED

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.