Zavřít reklamu

ios-9-siri-iconNa veřejnost prosákl další patentový návrh společnosti Apple. Tentokrát se týká hlasové asistentky Siri a televizního vysílání, resp. funkcí Apple TV. Na základě nového patentu, by se měla hlasová asistentka naučit pomáhat uživateli s ovládáním televizoru a jeho funkcí, za pomocí hlasových příkazů. Tyto příkazy by však měly být interaktivní, místo jednoduchého poslouchání klasických povelů, a Siri by tak uměla i například nabízet konkrétní filmovou/seriálovou nabídku, na základě specifické žádosti uživatele. Tento patent je pak další indicií k tomu, že Apple myšlenku webové TV zcela nezavrhl.

Patent má oficiální název „inteligentní automatický asistent pro interakci mezi uživatelem a TV“. V patentu není přímo zmiňovaná Siri, ale vzhledem k tomu že Apple jinou hlasovou asistentku nemá, je jasné že to bude právě Siri, která dostane tyto funkce. Měla by tak dle patentu zvládat vyhledávání konkrétních programů, spouštění a přerušení nahrávání, vyhledávání již nahraných stop a mnohem více dalších podobných funkcí, které dnešní televizory umí, ale člověk si je musí naklikat sám.

Některé základní funkce již Siri fungující v tvOS má. Například umí na základě žádosti otevřít informace o daném filmu/seriálu, zobrazit televizní program a tak dále. Tento patent však její funkcionalitu rozšiřuje i o samotné „porozumění“ žádostem a jejím následným vyhověním. Siri by měla také umět operovat s více televizemi připojenými do jedné domácí sítě. Například by jí tedy nemělo dělat problém na požádání pustit nějaký film ve vedlejší místnosti, za předpokladu že se tam také nachází zařízení s tvOS.

Siri-Apple-Music-tvOS-9

Zdroj: iPhonehacks

Dnes nejčtenější

.