Zavřít reklamu

iPhone 7 smart connectoriPhone 7 má do svého představení ještě poměrně daleko, ale už dnes je kolem něj daleko větší rozruch, než kdy byl kolem jeho předchůdce – iPhonu 6s. Zvýšenému zájmu velmi pomáhají všelijaké spekulace, které se objevují každou chvíli a ještě ke všemu jsou pokaždé trochu jiné. Jednou jde o celkový design telefonu, podruhé o duální kameru, pak zase o absenci 3,5mm konektoru, nebo naposledy zase o tom, že tam „jack“ bude. Tyto dohady tak zvyšují popularitu ještě nevydaného produktu a vypadá to, že oproti modelu 6s by to zase mohl být prodejní trhák.

iPhone 6s nebyl takovým prodejním hitem, jak možná Apple očekával. Dalo se to ovšem předpokládat. „eSkové“ modely prostě tolik neletí. Ať už za tím stojí nezměněný design, málo změn pod kapotou (které navíc majorita lidí ani nevnímá), nebo naopak příliš rychlý životní cyklus. Většina lidí proto čeká až na „nový“ iPhone ve formě další modelové řady. To může být u nového iPhonu 7 problém, jelikož podle všech spekulací o žádnou divokou designovou revoluci nepůjde.

USB Evidence Lab přišla s průzkumem úrovní zájmu o nový iPhone 7 na trzích v Číně, USA a Velké Británii. V Americe a Číně je zájem o nový model vyšší, než byl zájem o 6s před zahájením prodejů. Ve Velké Británii je to naopak. Je nutno ovšem podotknout, že téměř 50% dotazovaných uvedlo, že si počkají na rozhodnutí až do doby, než nový model skutečně vyjde.

Vypadá to tedy, že by iPhone 7 mohl být tím hybatelem, který znovu meziročně zvedne prodeje jablečných telefonů. I když se předpokládá, že model 7 nebude tím dalším „revolučním“ zařízením, které s novými modelovými čísly vždycky přichází. Někteří analytici se naopak vyjadřovali, že současné nižší prodeje budou pokračovat, jelikož ani iPhone 7 nebude pro spoustu lidí dostatečně atraktivním zařízením. Mnoho spekulací se tak upíná až na příští rok, kdy bychom se místo modelu 7s měli dočkat právě toho revolučního iPhonu 8, který by měl mimo jiné nabídnout i OLED panely a další novinky.

iphone-7-demand-chart

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.