Zavřít reklamu

KlipschAudiofilský zvuk, skvělý design, bezdrátové řešení či dálkové ovládání pro iPhony. To všechno nabízejí novinky ze sluchátkových řad Klipsch In-Ear a On-Ear. Když se řekne pecková či špuntová sluchátka, mnoho lidí si představí výrobky nevalné kvality, vhodné jen pro nouzové využití. Společnost Klipsch ale znovu dokazuje, že i tyto malé špunty do uší mohou zahrát ve velkém stylu.

Bezesporu to platí například pro model X20i, který bychom mohli nazvat vlajkovou lodí In-Ear série. Skořepiny těchto 22 gramů vážících sluchátek jsou vyrobené z vysoce kvalitní chirurgické oceli a ukrývají v sobě výkonný výškový a basový měnič. Díky svému širokému frekvenčnímu rozsahu sluchátka interpretují zvuk přesahující schopnosti lidského sluchu. Posluchač si tedy může být jistý, že uslyší maximum možného. X20i, která se vyrábějí  v černé barvě, také disponují vyměnitelným kabelem, třítlačítkovým ovladačem pro Apple zařízení a mikrofonem. Je možné je tedy užívat i jako hands free sadu.

Další zajímavou novinkou je model X12i. Opět jde o špuntová sluchátka v černé barvě, která kromě audiofilského zvuku nabízí i komfort v podobě neuvěřitelně útlého těla. Skořepiny jsou totiž vyrobené z hliníku a jejich průměr je menší než 6 mm, což z nich dělá nejmenší sluchátka na světě. S tím souvisí i hmotnost, tato sluchátka váží 15 gramů, což je jen o trochu více, než obyčejná kostka cukru. Opět nechybí dálkové ovládání pro Apple včetně mikrofonu. K dispozici jsou také čtyři velikosti silikonových nástavců do uší a stylové pouzdro.

Pro posluchače, kterým z jakéhokoliv důvodu vadí kabely, nabízí Klipsch bezdrátové špunty s označením R6 Bluetooth. Černé skořepiny, spojené tenkým kabílkem, jsou konstruované pro nošení za ušima, podobně jako se nosí například sluchátka na sportování. Jejich výhodou je nejen nízká hmotnost a desetimetrový dosah Bluetooth, ale také šikovně umístěné dálkové ovládání a iOS battery status, který zobrazuje stav baterie sluchátek na displeji telefonu či tabletu Apple.

R6-Bluetooth-Lifestyle-2-2001x1125

V neposlední řadě je třeba zmínit i sluchátka X6i, které mají tělo vyrobené ze zinkového odlitku. Váží pouze 18 g, což zaručuje pohodlí při nošení. Dálkové ovládání pro iPhony či iPady se na kabelu nachází v ideální vzdálenosti a je tak velmi snadno dostupné. Do příslušenství patří též čtyři velikosti silikonových špuntů a kožené pouzdro pro dobrou ochranu v tašce či batohu.

Novinky se ale urodily i v řadě On-Ear, tedy v portfoliu sluchátek „na uši“ s hlavový mostem pro uživatele zvyklé na klasické pojetí poslechu hudby. Dvojce modelů R6 a R6i s dálkovým ovládáním pro Apple zařízení nabízí v černém provedení pohodlné nošení díky nastavitelnému náhlavníku s koženým potahem a pěnovému polstrování mušlí s paměťovým efektem. Díky tomuto materiálu, který se přizpůsobí tvaru uší, a váze pouhých 160g nedochází k otlaku boltců a následným bolestem hlavy. Navíc široké frekvenční rozpětí obou modelů i zde umožňuje poslouchat hudbu v maximální možné pestrosti tónů. Sluchátka mají vyvážený zvuk a skvělé tlumení, takže kolemjdoucí neuslyší, co posloucháte, a zároveň vy budete dobře izolováni od okolního hluku.

Reference-On-Ear-BK-5-2001x1125

Všechny modely se již prodávají na českém trhu za cenu od dvou a půl tisíce korun. Nejvyšší cena, třináct a půl tisíce korun, patří sluchátkům X20i, která již spadají do audiofilské kategorie a jsou pro opravdu náročné uživatele, kteří vyžadují prostě to nejlepší.

Reference-On-Ear-BK-1-v02-2001x1125

Dnes nejčtenější

.