Zavřít reklamu

Apple Music Connect iconApple sociální sítě opravdu neumí. Přesvědčili jsme se o tom před několika lety, kdy to zkoušel se sítí iTunes Ping, která dopadla tragicky a potvrzujeme si to i nyní, kdy jen po roce od spuštění Apple pomalu odsouvá stranou sociální síť Apple Music Connect. Společně s novou verzí Apple Music, kterou Apple ukáže už za měsíc na WWDC 2016, totiž zmizí Connect z hlavního menu, kde v současnosti stojí po boku záložky „Moje hudba“ a „Rádio.“

Podle informací od zaměstnanců z Applu, je Connect nejméně používaná sekce v celé Apple Music. Proto se Apple rozhodl, že ji v nové verzi degraduje, tudíž ji ukryje více do nitra a zároveň s tím odstraní záložku ze spodního menu. Nově by se Connect měla nacházet v sekci „Pro vás“, což nám jasně naznačuje, že se síť žádných velkých změn v iOS 10 nedočká a Apple ji možná časem z Apple Music odstraní úplně.

Neúspěšnosti Connectu pravděpodobně napomáhá i to, že ji Apple umožňuje skrýt respektive nahradit sekcí „Playlisty“. Stačí totiž zavítat do Nastavení –> Obecné –> Omezení, zadat heslo a zde Apple Music Connect vypnout. Mnoho uživatelů totiž tak již učinilo, což se zajisté na návštěvnosti sítě podepsalo. Největší problém ale je v obsahu, kdy interpreti službu používají jen sporadicky nebo dokonce vůbec. Na vině je ale složitá obsluha sítě, kdy umělci musí podstoupit složitý proces, aby mohli na síť nahrát fotografii nebo video.

Apple Music Connect FB

Dnes nejčtenější

.