Zavřít reklamu

quitter_icon

Je překvapující, že tvůrci populární aplikace Instapaper, která je pro iOS, vydávají novou aplikaci, kterou jsme si vždy v systému OS X přáli. Na celé aplikaci, která nese název Quitter, má především největší podíl vývojář Marco Arment. Jak již nadpis napovídá, aplikace Quitter ukončuje aplikace, tentokrát ale automaticky po nastavené době nečinnosti.

Spuštěním Quitteru se zobrazí okno, do kterého lze přidat aplikace, které jsou vámi považované za rušivé, například Tweetbot běží zbytečně příliš dlouho na pozadí a od práce vás dokáže vyrušit téměř vždy. V aplikaci si nastavíte, zda-li chcete aplikace ukončit nebo pouze skrývat. Ve výchozím nastavení se aplikace vypínají/skrývají po 10 minutách nečinnosti. Tento interval jde jednoduše změnit a není problém ho nastavit pro každou aplikaci jinak dlouhý. Při ukončení se také aplikace logicky odstraní z Docku kde nebude překážet.

Quitter rozhodně není první aplikací, která se snaží snížit rozptýlení uživatele. Výhodou Quitteru je, že se o aplikaci postaral repasovaný developer, a také je ke stažení naprosto zdarma. Marco napsal, že chtěl, aby byla aplikace ke stažení na Mac App Store, ale údajně to není možné kvůli velice izolovanému prostoru a aplikace nebyla schválena. Proto můžete aplikaci stáhnout zdarma pouze z oficiálních stránek Marca. Ať už vidíte potenciál v aplikaci aplikaci nebo ne, určitě ji doporučujeme vyzkoušet.

quitter_fb

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.